emisjon

Bærekraft: Den nye barnestolene i plast er proudusert av forbrukeravfall.
Bærekraft: Den nye barnestolene i plast er proudusert av forbrukeravfall.

Barnestol-oppstart sikrer 24 millioner

Kaos prises til 125 millioner etter siste emisjon.

Publisert

Barnestol-oppstarten Kaos sikrer 24 millioner i frisk kapital etter en rettet emisjonsrunde, melder selskapet om i en pressemelding. 

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Aeterum Capital og danske Jesper Holst Schmidt (Kähler-sjefen) bidrar til kapitalinnsprøytingen, og ifølge avisen priser den siste emisjonen Kaos til 125 millioner. 

– Dette demonstrerer både styrken i caset vårt og kvaliteten på våre produkter, samt det potensialet som ligger foran oss, sier Mette B. Hansen som sammen med svigersøster Gineline Kalleberg har grunnlagt Kaos. 

– Jeg føler vi har klart å bygge en solid base med gode eiere som bidrar med relevant kunnskap og erfaring, legger hun til. 

Kaos lanserte det som ble omtalt som verdens første sirkulære barnestol i april. Fra før hadde Kaos Klapp barnestol vært i markedet siden 2019. 

Shifter har flere ganger omtalt selskapet. Da selskapet lanserte den sirkulære barnestolen tidligere i år fortalte Hansen at de hadde mål om 40 millioner i omsetning i 2024. I tillegg er planen å ta USA i 2025. 

Resultatet for 2023 viser at Kaos oppnådde en omsetning på 23 millioner, hvorav 80 prosent består av eksport, ifølge selskapet. Underskuddet havnet på -5,5 millioner. Omsetningen skal videre ha vokst med 70 prosent så langt i år, og selskapet oppnådde første lønnsomme måned i mai i år. 

– Vi har stor tro på Kaos som selskap og på gründerne. Kaos har et sterkt fundament på plass og en sjelden god product-market-fit med et enormt globalt potensial, sier Henrik Knudtzon, investeringsdirektør i Aeternum Capital. 

Han går inn i Kaos sitt styre for å bistå selskapet med videre kommersialisering. 

Kaos utfordrer de største barnestol-merkevarene i markedet, der gründerne mener det i flere tiår har vært et monopol. 

– Vi har funnet opp barnestolen på nytt. Kaos Klapp er utviklet for urbane familier og et moderne samfunn, sier Kalleberg. 

Kalleberg viser til egenskapene til Klapp barnestol som er både plassbesparende og praktisk i bruk. Og nå også den eneste sirkulære barnestolen på markedet.