Gründer i Crisp, Are Traasdahl

Are Traasdahls Crisp med mega-avtale i USA

Crisp skal levere IT-systemer til grossisten til blant andre Whole Foods.

Publisert Sist oppdatert

Seriegründer Are Traasdahl pakket kofferten og flyttet til USA. Med i bagasjen hadde han milliarder av kroner etter at han solgte selskapet Tapad til Telenor for 3,2 milliarder kroner i 2015.

Fra basen i Miami, har han de siste årene bygget opp teknologiselskapet Crisp, som som bruker stordata for å redusere matsvinn og gi leverandører og matprodusenter et bedre verktøy for å forutse etterspørselen etter matvarer.

Nå har selskapet fått en avtale med en av USAs største grossister: United Natural Foods (UNFI) – som leverer det meste av ferske matvarer til Whole Foods, i tillegg til kjedene Amazon Go og Amazon Fresh. Det skriver Dagens Næringsliv.

Crisp skal utvikle et skybasert it-system for UNFI, som skal overvåke og registrere alt av omsetning og varer digitalt. Det inkluderer hele verdikjeden fra produsent og foredling til transport og ut til hyllene i butikken.

Avtalen gjelder for hele UNFIs omsetning på cirka 240 milliarder kroner årlig. Traadahl opplyser ikke om verdien den nye avtalen har for Crisp.