FINANSIERING

Andreessen Horowitz lanserer nytt milliardfond dedikert til dataspill

Sky Mavis-medgründer deltar.

Publisert

Det verdenskjente investeringsselskapet Andreessen Horowitz (a16z) er blant de største og mest aktive på den internasjonale venturescenen, og var for eksempel nokså tidlig inne i Skype og Twitter.

Norske gründere har også blitt kjent med selskapet, gjennom investeringer i Alex Svaneviks Nansen og nylig i «redningspakken» på 1,3 milliarder kroner til Sky Mavis etter tidenes krypto-hack.

Investeringer i selskaper som sistnevnte kan det bli flere av fremover. Nå har a16z nemlig lansert et nytt fond på 600 millioner dollar, tilsvarende 5,9 milliarder kroner, som er helt og holdent dedikert til investeringer i «gaming».

Fondet skal plassere penger i alt fra spillstudioer til selskaper som server miljøet rundt spill, samt infrastruktur.

I en bloggpost (ekstern lenke) peker ventureselskapet på at de allerede har en rekke spillrelaterte selskaper i porteføljen. Gjennom disse har de latt seg overbevise om at det ikke bare trengs dedikert kapital til spillindustrien, men en organisasjon med ressurser som kan bidra til å videreutvikle bransjen.

Derfor har det nye fondet knyttet til seg en rekke profiler fra kjente og fremadstormende spillselskaper. På den lista står gründeren av fenomenet Roblox og spillstudioet Blizzard, samt medgründer i Sky Mavis og kollega av norske Aleksander Leonard Larsen, Kevin Lin.

Powered by Labrador CMS