Teknologi

Facebook-eieren Meta opplevde verdiøkning på Wall Street torsdag etter resultatslipp.

AI-kappløpet fortsetter: Meta og Amazon med kombinert verdiøkning på 280 milliarder dollar etter resultatslipp

Meta og Amazons aksjer skjøt i været etter kvartalsrapporter som overgikk forventningene. Apples verdi falt med 70 milliarder dollar. 

Publisert Sist oppdatert

Meta og Amazon opplevde en samlet økning på 280 milliarder dollar i markedsverdi (tilsvarende 2,9 billioner norske kroner) etter å ha levert kvartalsresultatene torsdag. Apple på sin side så verdien falle med 70 milliarder dollar på tross av gode resultater. 

Meta's aksjer skjøt over 14 prosent til en rekordhøyde på 451 dollar torsdag kveld norsk tid etter resultatslippet. Det økte selskapets markedsverdi med 148 milliarder dollar til 1,16 billioner dollar, etter at Facebook-eieren erklærte sitt første utbytte.

Amazon opplevde en 8 prosentøkning etter å ha overgått forventningene for fjerde kvartal, og nådde en markedsverdi på 1,78 billioner dollar.

Apple, som også leverte resultater over analytikernes forventninger, så likevel en nedgang på 3,3 prosent torsdag på grunn av lavere salg i Kina. 

Investor-optimisme rundt generativ AI drev oppgangen blant teknologi-gigantene i fjor.

Microsoft, som nå leder i markedsverdi, har fått forsprang i AI-kappløpet og overgikk  Apple som verdens mest verdifulle selskap i januar.

Artikkelen er skrevet ved hjelp av Chatgpt og desket av Shifters redaksjon.