De norske vinnerne som går videre til finalen i Nordic Startup Awards. Foto: Olga Shavrina, Flow

Klar for nordisk startupmesterskap: Her er vinnerne som tar det norske «tech-toget» til Stockholm

Publisert Sist oppdatert

No Isolation som «beste startup» og Tom Arnøy i Zedge som «beste gründer» blir lokførere i Nordic Startup Awards.

Det var flere velkjente navn øverst på seierspallen i den norske finalen i Nordic Startup Awards i Tromsø i går kveld. No Isolation gjorde storeslem, og vant både prisen for «beste impact-startup», og «beste startup» i finalen som ble arrangert av Flow og Technoport.

– Det er fantastisk, og føles veldig bra. Det var vel Kahoot som vant i fjor. Så vi føler oss veldig beæret og ydmyk, sier Matias Doyle, som gründet No Isolation sammen med Marius Aabel og Karen Dolva for snart to år siden.

Mathias Doyle i No Isolation måtte opp og ta i mot flere priser. Foto: Olga Shavrina, Flow

Vinner for andre gang

Selskapet har fått enorm oppmerksomhet for sin robot som hjelper langtidssyke barn å holde kontakten med venner og familie. Like rundt hjørnet har de et «hemmelig» produkt som skal hjelpe eldre.

Det er andre året på rad at det raskt voksende oppstartsselskapet vinner to priser. Også i fjor fikk de prisen for «beste impact-startup», i tillegg til «beste nykommer».

– Det å vinne prisen for impact på nytt igjen følese veldig bra. Nå har vi jo vist at vi gjør en forskjell i barns liv.
No Isolation er nå oppe i over 50 ansatte, mens det på samme tid i fjor var rundt 12 personer.

Takker kona

Zedge-gründer Tom Arnøy var også meget fornøyd med tildelingen. I 2016 ble selskapet som Arnøy grunnla børsnotert på New York Stock Exchange og passerte samme år 200 millioner installasjoner globalt.

Tom Arnøy i Zedge.

– Jeg tar imot denne utmerkelsen med stor ydmykhet. Jeg ønsker å dele denne prisen med gründerne som ikke nådde sine mål, fordi jeg vet av erfaring hvor små marginene er, og at dyktighet og dedikasjon alene ofte ikke er nok. Jeg vet at jeg lett kunne ha mislykkes på veien hit. Jeg ønsker også å dele den med min medgründer Kenneth Sundnes og alle medarbeiderne i Zedge som har jobbet knallhard over mange år for å bygge et selskap vi er stolte av, sier Arnøy

- Jeg vil også benytte anledning til å takke kona mi som har vært med på hele reisen. Jeg hadde ikke vunnet denne prisen uten henne, legger han til.

I tillegg til å lede Zedge er Arnøy involvert i en rekke oppstartsselskaper som investor gjennom selskapet Patchbox og Founders Fund II (StartupLab).

Erling Maartmann-Moe i Alliance Venture. Foto: Olga Shavrina, Flow

«Ikke ung og lovende»

En annen som var meget fornøyd var Erling Maartmann-Moe og Alliance Venture, som vant prisen for «beste investor».

– Dette var overraskende. Jeg synes det er hyggelig fordi vi ikke er unge og lovende, men blir bedømt på det vi har gjort. Vi har nye gründerselskaper på døra nesten hver dag. Og jeg vil gjerne si at mange av de selskapene vi ikke investerer i, også er bra selskaper. Jeg pleier å si at hvis det er like mange suksesser i de selskapene vi investerer i som de vi ikke investerer i, skal vi være fornøyd, sier Maartmann-Moe.

To av selskapene som har tatt store runder det siste året er Xeneta og Fuse.

Alle vinnerne

Shifter vant for øvrig prisen for «best startup ecosystem initiative». Og her er de andre vinnerne i finalen:

Best Newcomer
Flowmotion

Best IoT Startup
Disruptive Technologies AS

Best Health/Lifestyle Tech Startup
DIFFIA

Best Food Tech Startup
Kolonial.no

Best FinTech Startup
Huddlestock

Best Coworking Space
SoCentral

Best Bootstrapped
Chooose

Best Accelerator Program
TheFactory

Peoples Award
Dyrekassen