Silje Bareksten. Foto: Charlotte Wiig

Silje Bareksten går fra Oslo Business Region til Nor-Shipping

Publisert Sist oppdatert

Silje Bareksten blir selskapets første sjef for bærekraft og teknologi. 

Ansettelsen er et skritt i selskapets utvikling som tar sikte på å betjene morgendagens maritime industri, skriver Nor-Shipping i en pressemelding.

– Det er mitt mål å bidra til å kjøre Nor-Shipping i en retning som viser at langvarig forpliktelse til miljøfremgang, investering i mangfold, samt åpenhet for endring ikke bare er nødvendig, men lønnsomt, sier Silje Bareksten.

Hun har tidligere jobbet som innovasjonsleder i Inven2 - og sist med Smart City-satsningen til Oslo Business Region. Nå får hun ansvar for utviklingen av Blue Economy Hall og Nor-Shippings grønne og digitale initiativer.

– Havet er nøkkelen til vår fremtid, og økt fokus på bærekraft og nye teknologier representerer både store forretningsmuligheter og viktige ingredienser for en velstående samfunnsutvikling, sier hun.

I løpet av 2018 har selskapet vært gjennom en omprofilering som i større grad skal balansere forretning med miljøvern og et bærekraftig ressursbruk.

– Den maritime industrien er i en posisjon til å bygge en blomstrende og bærekraftig hav-økonomi, sier Nor Shipping-direktør Per Martin Tanggaard.

Han kaller Bareksten den perfekte kandidat til selskapets nyopprettede stilling som «head of sustainability and technology».

– Digital teknologi kan være nøkkelen til bedre effektivitet, og nå var det viktig å rekruttere en talentfull person som kunne fokusere dette området, sier Tangaard.

Les også: Den nye «hav-direktøren» vil sjøsette verdens ledende gründer-lab i Oslo: – Nå ser vi endelig begynnelsen på «2.0-samfunnet»