Nina Waaler, prorektor for utdanning ved OsloMet. Foto: Press

Søkertallene klare: Flere kvinner velger teknologi: – IT-studier handler om mer enn koding, sier prorektor

Publisert Sist oppdatert

Blant teknologifagene ved OsloMet er særlig IT-utdanningene ettertraktet. 

Spesielt bachelor i informasjonsteknologi, men også dataingeniørstudiet og anvendt datateknologi har flere førstevalgsøkere, økte poenggrenser og mange på venteliste, skriver OsloMet i en pressemelding.

I år er det også en markert økning i antall kvinner som er tatt opp til IT-studier ved OsloMet. 74 prosent flere kvinner har fått tilbud om plass på IT-utdanningene til høsten, sammenlignet med i fjor.

Nina Waaler, prorektor for utdanning ved OsloMet, er ikke overrasket over den økte pågangen.

– Hvis du velger en IT-utdanning, har du gode jobbutsikter og muligheten til å bidra til utviklingen innenfor mange samfunnsområder. IT-studier handler om mer enn koding. Å jobbe med IT er å jobbe med mennesker, tett på brukerne og deres behov, sier hun.

Flere jenter

Også ved NTNU i Trondheim er årets kvinneandel innen teknologiområdet, større enn tidligere.

– I år er flere jenter interessert i IKT og IT-fag. Dette er helt i tråd med satsingen vår for å få flere jenter til å velge disse fagene, sier en fornøyd prorektor for utdanning Anne Borg - i en pressemelding.

Det er for øvrig 16 prosent flere 18-19-åringer som har fått tilbud om studieplass ved OsloMet sammenliknet med fjoråret. Det betyr at de yngste søkerne vinner fram i kampen om de attraktive studieplassene.

– Dagens unge er ambisiøse og målrettede, og satser sterkt på utdanning. Tall fra Ungdata viser at mer enn 80 prosent av VG3-elevene planlegger å ta høyere utdanning, og dette rimer godt med trendene i årets opptak til OsloMet, sier Waaler.

Les også: OsloMet og Simula med spleiselag for innovasjon: Åpner ny «gründergarasje» på campus