Lars-Petter Windelstad Kjos og Motimate vant prisen som årets IT-gründer på Ateas digitaliseringskonferanse Community. Foto: Atea

Motimate pitchet seg frem til deal med Atea

Publisert Sist oppdatert

Kommunikasjonsplattformen Motimate "vant" tilang til kundeporteføljen til Norges største IT-leverandør.

Startupen ble kåret til "årets techgründer" under digitaliseringskonferansen Community, og premien var altså salgsapparatet til arrangøren og IT-giganten Atea.

-- Dette er kjempegøy. Det er en stor mulighet for oss å få stå sammen med Atea. Det vil gi oss oppmerksomhet og synlighet og ikke minst tilgang til et stort salgsapparat, som er en av de største utfordringene gründere har, sier Lars-Petter Windelstad Kjos, en av gründerne bak Motimate, i en pressemelding.

Sammen med Rolf Risnes tok han internkommunikasjonsplattformen Motimate ut i markedet i 2016, og på kort tid skrev selskapet avtaler med store kunder som Varner Gruppen, Optimera, Telia og DNB. Gjennom sine to apper hevder Motimate at de skal «gjøre arbeidshverdagen enklere gjennom effektiv internkommunikasjon, sterkere kulturbygging, forenkling av hverdagsoppgaver og engasjerende trening.»

"Engasjerte og kompetente"

Selskapet danket ut 48 andre gründere på veien mot prisen, som ble delt ut for første gang i år, ifølge pressemeldingen fra Atea. Under Community i Telenor Arena stod det igjen fem startups som skulle gjøre sine siste pitcher overfor juryen. Til slutt falt valget på Motimate.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet følgende:

«Menneskene som står bak selskapet som er «Årets tech-gründer» fremstår som svært engasjerte og kompetente. Vinneren har et stort og bredt markedspotensiale med et produkt som er skalerbart og som har en tydelig nytteverdi.»

Michael Jacobs, juryformann og administrerende direktør i Atea, gleder seg stort over å ønske Motimate velkommen på laget.

-- Gründervirksomheter er viktig for oss og for fremtiden. Vi har en klar ambisjon om å bidra til å få forløst den innovasjonskraften som ligger i startups. Det at vi i Atea kan hjelpe til med å løfte gründere til norsk og global suksess er helt herlig å være med på, sier Jacobs i pressemeldingene.

For å delta og til slutt vinne prisen som «Årets tech-gründer» måtte techselskapene ha lansert, være i ferd med å lansere eller være i stand til å lansere et innoverende produkt eller en tjeneste for B2B-markedet innen kort tid. Gründerne måtte også ha vilje og evne til å gjøre butikk av ideen sin, se muligheter for verdiskaping og ha ambisjoner om å lykkes i et internasjonalt marked.

Om Atea Norge

Atea-konsernet er Norden og Baltikums største, samt Europas nest største leverandør av IT-infrastruktur. Selskapet har 1650 ansatte og har kontorer i 25 byer fordelt rundt i landet. Selskapet er notert på Oslo Børs og omsatte for omtrent NOK 31 milliarder i 2016.