Petter Stordalen skal investere en gründermillion. Foto: Shifter

2074 gründere kjemper om Stordalens million

Publisert Sist oppdatert

Hotellkongen og hans team har en stor bunke å gå gjennom når de nå skal velge ut de seks finalistene.

Det var i hans bok «Jeg skal fortelle deg din hemmelighet», at Petter Stordalen skrev at han skulle gi en million kroner til den som sendte ham den beste gründermillionen. Da han arrangerte konkurransen i fjor, hadde han rundt 1000 søkere.

De skal møtes til finale i Stockholm den 18. oktober for en pitchekonkurranse foran jury og publikum. Vinneren får altså en investering på en million kroner. Hvem finalistene blir klart i ukene fremover.

På Stordalen sin Instagramprofil ble det lagt ut en video av da han sjekket antallet søkere noen timer før fristen. Bare de siste timene kom det inn opp mot 200 søkere. Tallet endte altså på 2074 søknader, ifølge pressemeldingen som ble sendt ut fra Strawberry tirsdag.

— Jeg er strålende fornøyd med at vi nesten har doblet antallet søkere i år. Den siste måneden gikk antallet kvinnelige søkere opp 6 prosentpoeng. Så det hjalp å rope det høyt i media, sier Petter Stordalen, og viser til artiklene for en tid tilbake, der han oppfordret kvinner til å søke.

NB: Se våre videointervjuer med Petter Stordalen på vår Facebook-side, der han forteller om hva han ser etter hos gründerne.