Redaktør Per-Ivar Nikolaisen mottok prisen for "Best Startup Ecosystem Initiative" under finalen i Nordic Startup Awards. Foto: Olga Shavrina, Flow

Shifter vant pris for å bidra til å løfte norske gründere: «Den beste prisen vi kunne fått»

Publisert Sist oppdatert

«Jeg blir både stolt og litt rørt. Det er utrolig hyggelig med engasjementet rundt det vi gjør, og mer skal det bli nå fremover, når vi nå girer opp,» sier Shifter-redaktør Per-Ivar Nikolaisen.

Per-Ivar Nikolaisen og Lucas Weldeghebriel lanserte Shifter i fjor, og i våres arrangerte de gründerkonferansen «The Shift» som gikk for fulle hus på Edderkoppen Scene i Oslo.

– Vi visste jo at vi fylte et behov, men at vi skulle komme dit vi er i dag så raskt, har vært overveldende, sier Nikolaisen.

Torsdag kveld kom nyheten om at mediegründerne vant prisen for «Best Startup Ecosystem Initiative» i den norske finalen i Nordic Startup Awards i Tromsø, arrangert av Flow og Technoport.

– Det er jo en del av det vi ønsker å være, så det er den beste prisen vi kunne fått. Vi er her for å dekke arrangementet og samtidig se på det spennende som skjer i tech-sektoren i Tromsø, så det blir ikke så mye tid og krefter igjen til feiring, sier Nikolaisen.

For gründere, av gründere

De to gründerne møtte hverandre i Aftenposten på begynnelsen av 2000-tallet. Weldeghebriel har siden jobbet i ulike stillinger i VG og nå senest i Cloud Media. Nikolaisen har vært journalist i Dagens Næringsliv og de siste årene i Teknisk Ukeblad, før han og Weldeghebriel slo hodene sammen og startet Shifter.no.

Den raske veksten til Shifter handler selvfølgelig om at man treffer ganske godt på en bølge der et helt samfunn plutselig begynner å snakke om innovasjon og behovet for å skape nye arbeidsplasser utenfor en oljesektor som har slitt. Men det handler også om å gå "all in" og ta pulsen på oppstartsmiljøet.

– Shifter er jo for gründere, av gründere. Vi sitter midt oppi mange av de små og store utfordringene norske oppstartsselskaper må hanskes med. Vi føler det jo så å si på kroppen. Selv om det er mye slit og hardt arbeid, er det etter min mening ingen annen del av næringslivet som er så spennende å følge som den norske oppstartsbransjen. Det er en pionertid, der samfunnet er midt oppi en gedigen omstilling både innen energi og digitalisering, med nye mennesker, ny kunnskap, ny kultur og nye historier som skapes hver dag. Det er ekstremt inpirerende å være en del av, sier redaktør Nikolaisen.

Inviterer inn investorer

– Men hva betyr en slik pris for dere egentlig?

– For oss og sikkert andre travle gründere er det en anledning til å stoppe opp og tenke over at vi faktisk har fått til noe, selv om det fortsatt er en lang vei å gå før vi kommer dit vi vil, sier Nikolaisen.

Før sommeren fikk han og Weldeghebriel inn medienestoren Harald Strømme som styreleder. Den tidligere Discovery- og TV Norge-sjefen kjøpte seg også inn i selskapet. Nå inviterer Shifter inn flere som ønsker å være med, når de nå girer opp utover høsten. I Dagens Næringsliv tidligere i år varslet Shifter at de hadde en emisjon på gang, blant annet til å finansiere nysatsinger. Arbeidet med dette er nå godt i gang.

Flere mennesker er på vei inn. Både journalistikken og det kommersielle arbeidet skal styrkes. Målet er en tredelt virksomhet med en sterkt redaksjonell kjerne, i tillegg til en innsikts- og analysedel og ikke minst events og konferanser.

– Nå har vi vist hva vi kan få til med veldig små ressurser, og er klar for å ta steget videre. Vi opplever at det er mange som ønsker å løfte norsk tech. Awards som dette er inspirerende, men den virkelige gevinsten for oss er å bidra til en nødvendig samfunnsendring. Og det håper og tror vi at flere vil være med på.