Crowdfunding-gründer Danae Ringelmann fra Indiegogo. Foto: Sebastiaan ter Burg/flickr

THE SHIFT 2017: Indiegogo-gründer og en av «verdens beste» growth-hackere kommer til startup-konferanse i Oslo

Publisert Sist oppdatert

Trenger vi nok en konferanse? Ja, mener gründerne bak Shifter og lanserer sitt første event «The Shift». 20. april braker det løs i hovedstaden. Flere spennende internasjonale navn er sikret.

–Vi ville lage et event som vi selv ville gått på. Noe som var så bra at selv gründere ville ta seg råd og tid til å komme, sier Lucas H. Weldeghebriel, journalist og gründer i techstartup-nettavisen Shifter, som de siste månedene har jobbet på spreng med å lage programmet til konferansen.

Skapt for tech-gründere

Han og medgründer Per-Ivar Nikolaisen startet opp i mai 2016, og på under ett år har nettavisen fått en stor skare av følgere i det norske startupmiljøet.

20. april lanserer Shifter konferansen «The Shift», som er skapt med tanke på tech-gründere.

– Gjennom journalistikken vår har vi sett at gründere sliter med mange av de samme problemene. Ting som går igjen er «funding», salg/markedsføring og det å ansette riktige folk. Med det som utgangspunkt, har vi prøvd å sette sammen det beste programmet med det vi mener er noen av de beste folka i både inn- og utland, som kan svare på disse utfordringene, sier Weldeghebriel.

Han peker blant annet på Vincent Dignan, en størrelse helt i toppsjiktet innen growth hacking. Han ble kåret til beste workshop i SXSW V2V 2015 og beste foredrag under SXSW V2V i 2016.

– Vi er veldig glade for at Vincent sa ja til å komme og hjelpe startups med growth hacking. I tillegg til å holde foredraget vil han også kjøre en workshop for folk som er tidlig ute og kjøper billett, sier Weldeghebriel.

Fant opp crowdfunding

–Er det andre spennende navn?

– Ja, listen begynner å bli lang, men den vi kanskje er mest stolte over å ha tilstede er Danae Ringelmann, som gründet crowdfundingplattformen Indiegogo. Før Kickstarter, vel å merke. Hun fant praktisk talt opp crowdfunding. Og apropos crowdfunding, så kommer norske Flowmotion og vil snakke om hvordan de klarte å raise 1,3 millioner dollar på Kickstarter. Helt sinnssykt, med tanke på at målet deres var 30.000 dollar. Helt sinnssykt uansett, faktisk, sier han.

Tunge internasjonale investorer

Han nevner Lars Johan Bjørkevoll, Chief Growth Officer i Xeneta, som vil kjøre en workshop i B2B-salg. Det kommer også investorer fra blant annet NorthZone, Creandum, tyske Point 9 og Bauer Media. En av disse vil kjøre en workshop på hvordan hente penger.

– På konferansen vil du møte kjente skikkelser fra det norske startupmiljøet som Johan Brand, Anne Worsøe, Kjartan Slette, Murshid Ali og Karl Munthe Kaas, men også noen ukjente up and coming profiler, samt noen overraskelser. Vi jobber også med å hente over noen tunge teknologi-folk fra noen av verdens største selskaper, forteller Shifter-gründeren.

Bli inspirert og bygge nettverk

– Hva er formålet med konferansen?

– I tillegg til å bygge nettverk med investorer og andre gründere, er hovedformålet å inspirere, samt gi konkrete «hands on» verktøy til startups og innovatører som vil bygge businessen sin. Vi mener at ved å lage noe for tech-startups, så lager vi noe for de mest kresne og innovative menneskene som søker de smarteste løsningene, og dermed legger vi lista høyt for innholdet, sier han.

– Men det er jo mange konferanser. Trenger vi flere konferanser?

– Nei. Og ja, det er mange frokostseminarer, fintech-eventer, block chain, edtech osv. osv…Men det mangler et ordentlig techgründer-event i Oslo sentrum med fokus på de problemene startups sliter med, sier Weldegebriel.

Han viser til at prisen for eventet er veldig lav for startups dersom de slår til tidlig.

– Lavere pris og bedre kvalitet enn andre events. Det er jo nærmest definisjonen på disrupsjon. Ha ha, ler Weldeghebriel.

Utsolgt innen en uke hvis salget fortsetter som de første 16 timene

–Er det disruptivt?

– Nja. La meg si det sånn: Innenfor radiusen til Oslo sentrum så må vi kunne kalle The Shift en smule disruptivt. Kult, spennende, inspirerende og lærerikt, blir det i alle fall.

– Det var lansering sent tirsdag kveld. Hvordan har salget gått de første 16 timene?

– Det var et ledende spørsmål. La meg si det sånn: Prisen for «Early bird» er tydeligvis altfor lav, selv for fattige gründere, så den blir jekket opp ganske snart. Salget har gått over all forventning. Fortsetter det slik, er vi utsolgt neste uke, sier Weldeghebriel.

 

The Shift finner sted på Mesh i Oslo sentrum, 20. april, 2017. Sjekk ut: www.theshift.no for billetter.