Patrik Berglund i Xeneta.
Patrik Berglund i Xeneta.

Xeneta-Patrik kåret til «neste generasjons» viktigste shippingsjef

Publisert Sist oppdatert

Juryen kaller Patrik Berglund en "true disrupter". Prisvinneren selv synes det er stas, men gir æren til teamet.

Xeneta har lenge vært omtalt som en av de mest lovende nye tech-bedriftene her til lands. På kort tid har selskapet sørget for å åpne den tåkebelagte prisingen av containertrafikk for innsyn. Den raskt voksende startupen har indeksert tusenvis av fraktruter og bidratt til at kjøpere og selgere får bedre oversikt over hva det koster å frakte en container fra A til B.

Selskapet har lenge vært en «snakkis» i det internasjonale shippingmiljøet. Nå har sjefen sjøl, Patrik Berglund, blitt kåret til shippingindustriens mest lovende unge leder, av prestisjetunge Lloyd’s Lists, som kaller seg «bransjens bibel».

Lagarbeid

The Next Generation Award går til en ung og fremmadstormende leder i shippingindustrien, som har gjort en “outstanding contribution to the industry.”

Berglund er for tiden i New York, der selskapet nylig åpnet et eget kontor, som en del av Tapad-gründer Are Traasdals akselerator. Medgründer Thomas Sørbø tok i mot prisen på vegne av Berglund under en gallamiddag i London i forrige uke.

Berglund sier han er overrasket og beæret over kåringen. Xeneta har på et par år gått fra å være ukjent for de fleste, til å bli et selskap som med ny teknologi er i ferd med å endre en hel bransje.

– Hva betyr en slik pris for dere?

– Kåringen forteller om hva vi har fått til som team. Dette betyr en hel del for alle i Xeneta som har jobbet hardt for å skape produktet og selskapet som har fortjent denne prisen, sier Berglund.

Begrunnelsen

Juryen sa følgende om Berglund under prisutdelingen:

"This year’s next generation winner is an individual who exemplifies the up and coming generation of industry executive – a true disruptor. He has the potential to help define how accepted business processes in shipping will work thanks to the price comparison platform for containterised freight he has created with the Xeneta team. He is, in the words of our judges, someone who shows impressive development and real entrepreneurship."

Powered by Labrador CMS