Leketøysgiganten Lego investerer millionbeløp i Peppy Pals, som har emosjonell intelligens som sitt fokusområde.

Lego investerer tosifret millionbeløp i språkløst EQ-selskap

Publisert Sist oppdatert

Snart lanserer Peppy Pals en online EQ-plattform med alle spill, bøker og filmer selskapet har produsert. 

Det er ikke kjent nøyaktig hvor stor investeringen i Peppy Pals er, men ifølge gründer og daglig leder Rosie Linder er det snakk om et tosifret millionbeløp, skriver Breakit.

-- Det er fantastisk, vi går på skyer akkurat nå. Det er best mulig partner vi kunne få, sier Rosie Linder til Breakit.

Peppy Pals utvikler spillapper, bøker og filmer beregnet på barn i aldersgruppen 2 - 8 år, og har emosjonell intelligens -- også kalt EQ -- som sitt kjerneområde.

Peppy Pals er helt uten tekst og språk, og fokuset ligger på at barna skal lære om følelser, empati og hvordan man kan håndtere de ulike følelsene. Alle karakterene er dyr, og det er flere ulike historier som presenteres i bøkene, filmene og spillappene.

Lanserer EQ-plattform

Lego fikk kjennskap til Peppy Pals gjennom den Kinnevik-gründede stiftelsen Reach for Change, som Lego også har vist interesse for. Med Lego som investor har de nå både større økonomiske muskler og en partner som er vant til å bygge globale selskaper.

-- Peppy Pals har hatt globale ambisjoner helt fra begynnelsen. Vi har for eksempel ikke hatt språk i spillappene våre, og dermed har vi kunnet lansere spillene i hele verden, sier Linder til Breakit.

I løpet av noen uker kommer Peppy Pals til å lansere en EQ-plattform der de samler spill og fortellinger i én app. For noen dager siden ble webversjonen av plattformen lansert, og Breakit skriver at innholdet først og fremst retter seg mot foreldre og lærere.