Lauga Oskarsdottir var med å gründer United Influencers og jobber nå ved StartupLab.

Podcast med Lauga Oskarsdottir: Har vært fotballproff, hjemløs i New York, og gründer av et bloggernettverk med 2,3 millioner lesere. En stund innbilte hun seg at alt var en «fake».

Publisert Sist oppdatert

Lauga Oskarsdottir skulle gjerne vært flinkere til å spørre om hjelp ved et par livskriser. Nå skal hun hjelpe gründere opp og frem som ny inkubatorleder på StartupLab.

Det er kanskje vanskelig å se for seg den selvsikre United Influencers-gründeren og nå inkubatorlederen på gründerspacet StartupLab i en slik situasjon. Men for ikke så veldig lenge siden gikk Lauga Oskarsdottir hjemløs og blakk i New York i månedsvis. Etter at den tidligere fotballproffen for Asker hadde brukket beinet på banen, hadde hun valgt å dra til USA for å studere ledelse. Hun hadde måttet jobbe ved siden av for å finansiere studiene, men så plutselig uteble lønna fra arbeidsgiveren.

Noen netter satt hun på døgnåpne «donut shops» og ventet på at morgenen skulle komme, og hun kunne dra på skolen. I blant sov hun på sofaer hos venner og bekjente. Dagens første beslutning var om hun skulle bruke småpengene på mat eller ta T-banen til skolen en halvannen times gåtur unna.

– Det var dilemmaer jeg aldri hadde møtt hverken i Norge eller på Island, sier Lauga Oskarsdottir, som er halvt islandsk og halvt norsk.

Skulle klare seg selv

– Hvordan reagerer du i en slik situasjon?

– Svært dårlig. Egoet blir stort. Jeg skal rydde opp selv, ikke be om hjelp, forteller hun i Shifters siste podcast.

I ettertid har hun skjønt at det er en styrke å be om hjelp.

– Det har jeg tatt med meg videre. Står man alene i slike situasjoner, graver man seg dypere og dypere ned, sier hun.

Der andre hadde ringt hjem, og sagt «send mer penger», fortalte hun foreldrene om situasjonen først lenge etter at den var over.

For godt til å være sant

Lærdommen fra USA tar hun med seg når hun nå skal hjelpe gründere opp og frem på StartupLab. I denne podcasten forteller hun hvordan det gikk fra nedtur til opptur i USA, men likevel dro tilbake til Norge.

Hun forteller også om gründereventyret United Influencers, et nettverk av bloggere med til sammen 2,3 millioner følgere. Om hvordan alt gikk så bra at hun til slutt pådro seg «Impostors Syndrome», en mental tilstand der man innbiller seg at man er en «fake».

Hun snakker også om hvordan StartupLab rydder opp etter "kvinnesaken", og sist, men ikke minst hvorfor gründere ikke trenger å jobbe døgnet rundt, og at det er et av tipsene hun gir sine gründere på laben.

– Det er ingen som klarer å være produktive 14 timer i døgnet,  Du må gå hjem – spis mat – ta deg en dusj – ta deg en gåtur – ta deg en kaffe med en kompis. Jeg kjøper ikke at de som sitter lengst, vinner gjennom.

Abonnér på Shifter i iTunes, eller der du vanligvis lytter på podcast. Hør hele episoden her:

 

 

Du har nettopp lest en sak på nettavisen Shifter

Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.