Teamet bak Kry: Fredrik Jung Abbou, Josefin Landgård, Johannes Schildt og Joachim Hedenius. Foto: Pressebilde

Denne svenske investormagneten kan skape hodebry for norske nettlegestartups

Publisert Sist oppdatert

Investorene pumper en halv milliard inn i Kry.

Den svenske startupen verdsettes nå til tre milliarder kroner, tre ganger så mye enn for ett år siden, ifølge DI Digital. Selskapet ble etablert for fire år siden, og spesialiserer seg på å koble leger med pasienter via video.

Det var nettavisen Breakit som først meldte om kjempeinvesteringen i nettlegestartupen. Accel, Index Ventures, Project A Ventures og Creandum er blant de toneangivende aktørene som går inn i selskapet.

Kry har tidligere meldt at de også kommer til starte helsesentere i den virkelige verden, og har ifølge Breakit kommet godt i gang med dette arbeidet. Nettlegen har også utvidet til psykologitjenester over video.

De nye pengene skal gå til å satse enda hardere i Europa. Kry er allerede etablert i Norge, der de konkurrerer med en rekke norske startups som satser innenfor ulike helsetjenester. Shifter skrev nylig om videoveteranen Svein Willassen i Confrere, tidligere Appear.in, som har utviklet en sikker 1-1-samtale til bruk for helsepersonell. Confrere har sørget for at 95 prosent av landets psykologer får tilgang til hans nye videoløsning.

Shifter har også omtalt oppstartsselskapet Braive, en «verktøykasse» med animerte videoer for å kunne takle mentale utfordringer. I rekken av digitale tilbud havner også online-psykologen LifeKeys.