Sebastian Siemiatkowski i Klarna.
Sebastian Siemiatkowski i Klarna.

Klarna-gründer Sebastian Siemiatkowski: Bankene er utfordret og har tre alternativer.

Publisert Sist oppdatert

I denne ukens podcast snakker vi med Klarna-gründer Sebastian Siemiatkowski, og får hans syn på innovasjon, bankenes fremtid og hvordan netthandel vil utvikle seg.

–Med internett får vi en globalisering av produkter og tjenester. Videre blir selskaper og tjenester mer nisjede og spesialiserte, men samtidig globale, sier Siemiatkowski.

Han mener at innen fintech så har utviklingen blitt forskinket av sterke lokale reguleringer.

–Det går ikke like raskt, men det er høyst naturlig at du på sikt vil se samme utvikling også innen finansielle tjenester. Lokale banker med bredt men tynt tilbud sitter i en utfordret posisjon, sier han.

–Hvordan skal bankene møte denne konkurransen?

–Som i alle andre industrielle revolusjoner, tror jeg det bare finnes tre ting de kan gjøre. Enten kan de gjøre ingenting, da vil man bli splittet opp og solgt etter hvert. Eller kan man kjøpe opp fintech-selskap, som jeg tror de fleste kommer til å gjøre. Eller nr 3, som kun noen få som vil lykkes med, er hvis en modig sjef våger å drive gjennom forandring internt, og på den måten overleve. Det vil være noen få. Jeg tror flest vil gå for å kjøpe opp et fintech-selskap, sier Sebastian Siemiatkowski i Shifters podcast.

Hør på hele episoden her, men du finner den også på iTunes eller andre podcast-klienter du måtte bruke.

Powered by Labrador CMS