De nyansatte i Unacast, fra øverste venstre til nederste høyre: Kristine Ivarsøy, Linn Jordet Nygaard, Jørgen Braseth, Mathilde Kirkhus, Julie Kirkhus, Hilde Tveit Haaland og Stefan Mandaric. Foto: Unacast.

Startup henter sju toppteknologer i hett marked: Og fem av dem er kvinner

Publisert Sist oppdatert

-- Vi har aldri vært i tvil om at Norge er det rette stedet for teknologiavdelingen, sier Kjartan Slette, Co-Founder og COO, i Unacast.

Nylig ansatte Unacast syv personer til sin teknologiavdeling i Norge, som dermed snart omfatter 20 personer i Oslo. I tillegg har selskapet 20 personer i den kommersielle avdelingen i New York. I en tid der alle jakter på teknologer med utviklerkompetanse, ser det ut til at sensor- og lokasjonsdataselskapet har gjort storeslem. Gründer Kjartan Slette forteller at Unacast selv har gjort deler av jobben, blant annet gjennom å bruke eget nettverk, men har hyret inn rekruttere på deler av prosessen.

-- Ansettelsesprosessen hos oss kan gå over seks måneder fra vi starter søket til startdato - selv om vi jobber for å minimere tiden kandidaten bruker på oss ut av respekt for hens tid. Samtidig er det viktig at kandidaten får møtt mange hos oss og blir trygg på at dette er et godt sted å jobbe, fordi kandidatene skal sjekkes grundig på ulike felt. Vi har lært at vi som selskap bør ta første kontakt med kandidatene selv, og heller bruke rekrutterere til å hjelpe oss med prosessen. Vi har vært nøye på å ikke ansette “oss selv”, men har valgt å aktivt lete etter mangfold, sier Slette til Shifter.

Gründer Kjartan Slette i Unacast. Foto: Unacast

--Analyserer flere milliarder datapunkter

Det er en imponerende liste med nyansatte Unacast kan fremvise, med blant andre seks sivilingeniører utdannet fra NTNU, innen industriell økonomi, datateknikk og nanoteknologi. De har bakgrunn fra de kjentee selskapene BehringPoint, Bekk Consulting, Capgemini og North Energy. Det er også fem kvinner blant de nye ansiktene i startupen.

-- Erfaringen og bakgrunnen disse sju siste tar med seg inn i selskapet er i verdensklasse og setter oss i stand til å frigjøre enda mer verdi fra datasettene våre. Vi mottar og analyserer flere milliarder datapunkter på daglig basis, noe som setter ekstremt høye krav til vår tekniske plattform og innsikten vi skaper ut fra disse datapunktene. Nå står vi enda bedre rustet til å vokse videre globalt, og jeg er stolt og ydmyk over å få lov til å jobbe med så flinke mennesker, sier VP of engineering, Andreas Heim, i en pressemelding.

Store mål

Unacast har som mål å bli det ledende teknologiselskapet i Norge, og det er viktig for dem å være til stede her, selv om selskapet også har kontor i New York.

--Vi i Unacast har aldri vært i tvil om at Norge er det rette stedet for teknologiavdelingen. Nivået på teknologikompetanse i Norge er ekstremt høyt, og landet er i en veldig spennende fase der mange går fra oljenæringen eller konsulenthus til startups, sier Slette til Shifter.

Slette trekker frem Norge som et ideelt sted å finne kvalifiserte "Data Scientists" og "Data Engineers".

Økende kvinneandel

Selskapets kvinneandel er forøvrig stigende. På seks måneder har selskapet økt andelen fra 17 % til 36 %, men målet er 50 %.

-- Vi jobber mot at teknologiavdelingen skal være 50 % kvinner og 50 % menn, fordi verdens befolkning også er fordelt slik. Vi ønsker å være helt i forkant på dette, ved å skape mangfold og være åpne om hvordan vi gjør dette, slik at vi kan gi andre tips om hvordan de kan gjøre det, sier Slette til Shifter.

De nyansatte i Unacast

Kristine Ivarsøy: Data Scientist
Siv.Ing fra Industriell Økonomi på NTNU. Erfaring innen Big Data og skyteknologier fra bank- og mediebransjen.
Tidligere arbeidsgiver: BearingPoint

Linn Jordet Nygaard: Data Scientist
Siv.Ing. i Industriell Økonomi fra NTNU. 11 års erfaring med data- og analyseløsninger innen bank, forsikring, retail og media. Internasjonal erfaring fra Danmark, Sør-Korea og Kina.
Tidligere arbeidsgiver: BearingPoint

Jørgen Braseth: Senior Software Engineer
Siv.Ing innen Datateknikk fra NTNU (spesialisering innen AI og biologisk inspirerte systemer).
Lang erfaring som utvikler, arkitekt, produkteier og prosjektleder. Har vært involvert i flere profilerte Big Data prosjekter, bl.a. sanntidsinnhenting og analyse av IoT data.
Tidligere arbeidsgiver: BEKK Consulting

Mathilde Kirkhus: Software Engineer
Master of Science i fysikk (med spesialisering i mikro- og nanoteknologi) på INSA i Toulouse.
Erfaring med både apputvikling og tradisjonell softwareutvikling.
Tidligere arbeidsgiver: BEKK Consulting

Julie Kirkhus: Software Engineer
Siv.Ing Datateknikk fra NTNU. Erfaring innen systemutvikling og visualisering.
Tidligere arbeidsgiver: Capgemini

Hilde Tveit Haaland: Data Scientist
Siv.Ing i Anvendt Geofysikk fra NTNU. Lang erfaring innen statistisk modellering på geo-data fra oljebransjen.
Tidligere arbeidsgiver: North Energy

Stefan Mandaric: Data Scientist
Siv.Ing innen Nanoteknologi fra NTNU. Erfaring med maskinlæring på geodata, kundeinnsikt og analyse fra retail, media og finans.
Tidligere arbeidsgiver: BearingPoint