Gründer Kim Iversen, daglig leder i Zendera. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Zendera vant gründerpris: – Helt utrolig!

Publisert Sist oppdatert

Kim Iversen mottok Gründerhub-prisen på 250.000 kroner under Nordic Edge i Stavanger. 

– Å bli anerkjent for det du har gjort i konkurranse med så mange gode, er helt utrolig, sier gründer Kim Iversen i en artikkel publisert på Sparebank1.no.

Zendera utvikler en løsning som automatiserer transportørenes administrasjonssystem, og selskapet hentet tidligere i år én million i støtte fra Forskningsrådet.

Denne uken mottok de 250.000 kroner fra SpareBankstiftelsen SR-Bank, og juryen begrunnet valget med følgende:

Selskapet har utviklet en programvare som løser en stor utfordring både sett fra en bedrifts ståsted så vel som for samfunnet som helhet. Det er en løsning som har et globalt marked med et stort potensial. Programvaren skal automatisere tungrodde og tilnærmet utgåtte manuelle prosesser. 

– Gjengangerne var lite produktivitet på kontoret, ineffektive kjøreruter og lav fyllingsgrad, som igjen betyr økt trafikk, økt klimagassutslipp og økt veislitasje. Zendera skal automatisere de administrative oppgavene, som for eksempel ordrefordeling og kjøreruter i sanntid, har Iversen tidligere forklart i et intervju med Shifter.

Selskapet består også av CTO Eirik Antonsen og utvikler Alice Nguyen, stasjonert i San Diego, samt tre nye utviklere.

– Systemet har blitt testet hos pilotkunder i cirka tre måneder, og vi ser for oss å kunne starte innsalg om cirka én måned. Tilbakemeldingene er veldig gode og vi ser at det er et klart behov vi løser, sier Iversen til Shifter.