Kathleen Meling: «Nå har jeg vært gjennom så mye flaut, at nå gidder jeg ikke bruke energi på å bli flau lenger»

Medgründer og CTO i Lifeplanner, Kathleen Meling, vil tilbringe sommeren i sjøkanten.

Publisert

Shifter tar tempen på norske gründere i sommervarmen.

1. Hvordan lyder din 20-sekunders pitch?

– Lifeplanner er en digital safe, like sikker som en bankboks. Den skal gi deg kontroll over fortiden og framtiden - og lar deg ta vare på informasjon og dele den med dem som du har nært.

2. Norgesferie, utenlandsferie eller ingen ferie i år?

– Norgesferie. Jeg trives best i sjøkanten, og skal derfor holde meg innenfor 100 meters-beltet hele veien – fra Egersund i sør til Lovund i nord.

3. Hva er det verste du har opplevd som gründer i året som har gått?

– Dette året har jo gått helt supert, alle piler peker riktig vei! Det har faktisk vært over all forventning, til tross for kanskje et par panikk-tilfeller vel og merke, men de var heldigvis ubegrunnet. Korona var en ulempe for alle, men vi jobbet allerede digitalt fra før av, så i prinsippet har denne tiden bare synliggjort et større behov for produktet vårt.

4. Hva er det beste du har opplevd som gründer i året som har gått?

– Å lansere produktet vårt kommersielt den 27. mai. Endelig skal vi selge, og det er et stort steg for bedriften og investorene. Babyen er ute! I tillegg fikk vi ny markedssjef om bord, og det å kunne bygge et større team har vært en milepæl.

5. Har du en favoritt-«icebreaker»?

– Nei! Jeg sliter skikkelig med icebreakers!

6. Du kan velge mellom alle gründere i hele verden, hvem skulle du gjerne hatt i teamet ditt?

–Wilhelm Myrer i Empower. Jeg er enormt imponert over hva han har fått til – han er målrettet, ekstremt ambisiøs og oppnår det han vil! Han skulle jeg gjerne hatt på vårt team.

7. Hvilket annet norsk selskap skulle du ønske at du hadde startet?

– No Isolation. De har skapt noe som er superenkelt og viktig. Det som virker enkelt er ofte det som krever mest tenking og produktuvikling – og selvsagt noen geniale folk bak.

8. Hva er det verste du har opplevd i et investormøte?

– Det verste er når noen ikke forstår produktet, eller hvem som kan ha bruk for det. Har heldigvis ikke skjedd så ofte, men tro meg, det har skjedd. Da kjenner jeg på ubehaget og tenker bare «oi, hva driver jeg egentlig med». Men jeg har lært meg at sånn er verden: det eksisterer mange kjente produkter der ute som jeg selv ikke har et behov for.

9. Du får tilgang til en valgfri sum fra oljefondet, hva ville du brukt pengene på?

– Haha, det er mye jeg har lyst til å gjøre her i verden. Men med stor sannsynlighet hadde jeg engasjert meg og brukt penger på for eksempel Barefoot College: en utrolig organisasjon som samler kvinner fra ulike utviklingsland og gir dem opplæring i teknologi. De får kunnskap og kompetanse som de får bruke som prosjektleder i sine lokalmiljø når de kommer hjem. Kvinnene får en mulighet til å se verden, drive kulturutveksling, få verdifull kompetanse – og Barefoot bidrar med å styrke kvinners posisjon innenfor teknologifeltet. Jeg digger konseptet!!

10. Hva er det viktigste spørsmålet for deg i høstens valgkamp?

– Fornyelse av næringslivet. Hva skal vi leve av etter oljen? Hva skal være de framtidige arbeidsplassene? Det å ha fokus på å skape det nye næringslivet er viktig for meg, og snakke om et skifte som kan skape verdi. Vi kan ikke bare kutte ut noe, det må erstattes og legges til rette for noe nytt.

11. Har du kjøpt kryptovaluta i løpet av våren?

– Nei, men jeg har solgt - med grei fortjeneste.

12. Eie eller leie sparkesykkel?

– Her jeg bor så gjelder det å eie, og jeg har allerede to i garasjen.

13. Handler du mat på nett eller i matbutikken?

– Begge deler. Liker som oftest å kombinere impulskjøpene mine med ordentlig planlegging.

14. Hvilket ferieland utenom Norge har du savnet mest det siste året, og hvorfor?

– Sri Lanka, det var et helt magisk land som jeg er langt ifra ferdig med. Der skal jeg tilbake. Det er et kinderegg av kultur, historie, god mat, sol, varme, nydelige strender og et veldig varmt og imøtekommende folk.

15. Hva er det flaueste du har opplevd som gründer?

– Det kan jeg ikke si! Men jeg må helt ærlig innrømme at nå har jeg vært gjennom så mye flaut, at nå gidder jeg ikke bruke energi på å bli flau lenger.

16. Hva er det viktigste du skal gjøre til høsten?

– Da skal hele Lifeplanner generere salg. Det er det viktigste, men det er ellers altfor mye jeg skal gjøre.

17. Hva bør norske gründere bli bedre på?

–Å tenke stort! Virkelig stort, og se for seg at man skal vokse inn i hele verden. Vi kan bli enda mer ambisiøse, hele gjengen.

18. Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn.

–Jeg bruker store deler av fritiden min på et squash-senter, men jeg kan faktisk ikke spille selv.