Tharald Nustad.

Dressmann-arving investerer 150 millioner sammen med Tharald Nustad.

Publisert Sist oppdatert

Dressmann-arving Marius Varner åpner lommeboka og investerer i Tharald Nustad prosjekter.

– Jeg tror det er ekstremt viktig at store familiekonsern er med på å forstå hva som skjer av endringer. Alle familiebedrifter bør følge med på teknologiutviklingen, for det vil påvirke også dem, sier Tharald Nustad til DN.

Nustad som er Selvaag-arving har fått med seg Marius Varner på å investere i selskaper som har «impact».

Sammen med sine brødre Petter og Joakim driver Marius i dag Varner-Gruppen, et kleskonsern som kontrollerer rundt en femtedel av det norske tekstilmarkedet og som i fjor leverte et resultat før skatt på 618 millioner kroner, skriver DN.

Varner går inn med 150 millioner kroner i en rettet emisjon i EXP Group. EXP Group er selskapet bak Nustads selskaper Nordic Impact og Plastilin, og investerer og utvikler virksomheter som fokuserer på eksponentiell teknologi med positiv effekt på verden, skriver Nordic Impact i en pressemelding.

Nustad annonserte under Katapult-festivalen at han gjennom Norwegian.ai skal bygge et AI-fond som skal investere i AI-startups.
Og neste måned starter Katapult Accelerator som skal investere 15 millioner NOK i 12 oppstartsselskaper.

Ingen "trade off"

– Tharald Nustad har bygd opp et system som har som målsetning å gjøre noe bra for samfunnet og miljøet, samtidig med å levere gode resultater. Det er ingen tradeoff mellom finansiell avkastning og skape gode løsninger for samfunn og miljø, sier Marius Varner til DN.

Shifter har tidligere intervjuet Nustad om «Impact investing». Hvor han understreket det samme som Marius Varner.

− Business handler først og fremst om å bygge en forretning som søker å løse et problem for mennesker såpass mye at de ønsker å betale for det. Ikke bare ha en kortsiktig tanke om å tjene penger. Det skal være vinn-vinn for både selskap og kunde. Det er kun da det gir en langsiktig god business, sa Nustad.