Karen Dolva i No Isolation. Foto: No Isolation.

Karen Dolva er årets SHE-gründer

Publisert Sist oppdatert

Karen Dolva ble vinneren da SHE Conference skulle kåre årets gründer. 

Da SHE Conference ble arrangert på Folketeateret 8. mars -- selveste kvinnedagen -- stod flere foredrag på planen, men også prisutdelinger innen kategoriene "beste gründer", "beste leder" og "beste investor". De nominerte til "beste gründer"-prisen var Marianne Bratt Ricketts, Maja Adriaensen og Karen Dolva. Til sist ble det Karen Dolva som gikk av med seieren.

-- Jeg sier tusen takk og håper jeg er halvparten så verdig som Grete og Tharald. De er fantastiske!, sier Dolva i en kommentar via No Isolations pressekontakt.

Imponerte over Dolva

Marit Sagen Gogstad, leder for juryen som skulle kåre årets beste gründer på SHE Conference, forteller at Dolva imponerte juryen. Gogstad trekker frem Dolvas status som rollemodell for unge kvinner og andre gründere som en av grunnene til at hun ble tildelt prisen.

-- Juryen var svært samstemte ved valg av Karen Dolva som årets gründer. Vi mener at Karen Dolva fyller alle kriteriene for prisen godt; hennes selskap har hatt en fantastisk utvikling, hun har skapt arbeidsplasser og gått internasjonalt på rekordtid. I tillegg må det nevnes at produktet har en viktig funksjon i samfunnet, forteller Gogstad.

Fikk flere utmerkelser på samme dag

SHE konferansen har tidligere nominert Karen, og juryen mente at tiden nå var «inne» for å tildele henne prisen. Dette er imidlertid ikke den eneste utmerkelsen Dolva fikk på kvinnedagen. Hun havnet på Abelia og ODA-nettverk sin liste over Norges fremste kvinnelige teknologer.

Det ble samtidig klart at hun er nominert som én av tre gründere i EUs pris for kvinnelige innovatører, i kategorien "Rising innovators". Tidligere har hun blitt tildelt prisene "Årets innovatør" av E24 og "Årets girl geek" av Den norske dataforeningen.