Kahoot-sjef Åsmund Furuseth. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Kahoot-sjef Åsmund Furuseth. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Kahoot henter 130 nye millioner

Publisert Sist oppdatert

Den nye kapitalen skal sørge for at selskapet går i pluss i 2019. 

Kahoot, lærings- og spillplattformen som på få år har vokst til å bli en av de største læringsplattformer i verden, annonserer torsdag at de har gjort en emisjon på 130 millioner kroner. Investeringsrunden ble ledet av Datum Invest AS, Northzone, Creandum, Microsoft Ventures og Kahoots styreformann Eilert Hanoa.

Ny CEO, ny emisjon

Nyheten om den nye kapitalinnhentingen kommer kort tid etter at Åsmund Furuseth tok over sjefstolen etter Erik Harrell. I et intervju under The Creators Shift 6. mars fortalte Furuseth at selskapet skulle hente nye midler. Ifølge den nye sjefen henvendte selskapet seg til eksisterende og lokale investorer i Oslo-området under denne emisjonen.

-- Vi er veldig fornøyde med å få kapital fra nye og eksisterende investorer, slik at vi kan fortsette å videreutvikle Kahoot-plattformen og tjenestene våre for alle våre brukergrupper.  Vår målsetning er å holde Kahoot-opplevelsen gratis for lærere og elever over hele verden samt fokusere på det vi er best på: Å gjøre læring gøy, engasjerende og magisk, sier Furuseth i en pressemelding.

Med den nye emisjonen verdsettes selskapet til litt over 100 millioner dollar, eller rundt 770 millioner norske kroner. Dette er andre gang på kort tid at selskapet henter inn kapital. I juli i fjor hentet selskapet 80 millioner kroner. Med den siste emisjonen har selskapet hentet rundt 335 millioner kroner.

Hør daglig leder Salvador Baille i Intelis og Shifter-journalist Lucas Weldeghebriel diskutere sjefsbyttet i Kahoot på Shifter podcast

 

Powered by Labrador CMS