The Factory-Gründet Ingar Bentsen, Pia Gellein Merkesdal (administrerende sjef i TheFactory), og Liv Langseth, som jobber for huseier (Auris Forvaltning AS). Alle er involvert i utvidelsen og oppbyggingen av The Factory Oslo AS. Her avbildet mens de viser frem en av de sosiale attraksjonene The Factory kan tilby -- et analogt fotballspill. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

The Factory dobler i Oslo: Samler "barneskolen" og "ungdomsskolen" i Fintech-Norge under samme tak

Publisert Sist oppdatert

Fintech-huben blir dobbelt så stort, og inviterer inn også mer etablerte selskaper. 

The Factory utvider -- og blir mer enn dobbelt så store som tidligere -- i Kvadraturen i Oslo sentrum. Som en del av fornyingen flyttes inkubatoren ned en etasje, flere av The Factory sine tidligere selskaper flytter inn i bygget, i tillegg til at de får med flere eksterne og Antler i gjengen. Ingar Bentsen, gründer av The Factory, er opptatt av at både det han kaller "barneskolen" innen fintech, samt "ungdomsskolen" får plass, altså de selskapene som har kommet et stykke videre.

Han forteller at det har vært viktig å bygge en fellesskapsfølelse: The Factory skal ikke bare være en samling av folk som tilfeldigvis jobber med noe av det samme.

-- Vi ønsker et interaktivt og samkjørende miljø. Folk som er her, backer hverandre på en helt annen måte enn jeg tror du ser mange andre steder, sier Bentsen.

-- Grytidlig på'n, og sånn skal det være

The Factory vil nå ha plass for omkring 100 personer, men har mål om å finne plass til flere. Det totale arealet blir nå på nesten 800 kvadratmeter, som altså er en dobling av det tidligere arealet -- og at medlemstallet også kan dobles. Samtidig er det viktig å holde på den gründer-baserte kreativiteten, og det unike i et starupmiljø.

-- Dette skal styres som gründere, av gründere og med gründere. Målet vårt er at dette skal være gøy, vi skal kunne bygge og vokse. Her jobber jo folk til langt på natt: Nå nettopp lå det en fyr og sov ute på terrassen. Han var grytidlig på'n, og sånn skal det være. Det skal være puls og mye aktivitet, sier Bentsen.

-- Sitter "midt i smørøyet"

Mentorene er en sentral del av The Factory, og det er nå oppe i hele 150 av dem. En rekke av de såkalte "round table"-eventene har vært fulle. Og så var det dette med Fornebu, der huben tidligere var lokalisert.

-- Vi ser at her har vi hatt en reise fra vi etablert oss utenfor Fornebu, til nå når vi er i Oslo, hvor vi plutselig sitter "midt i smørøyet". Du får det jo ikke mer sentralt enn dette. Nå har vi plutselig muligheten til å bygge en enda større familie, rett og slett, sier Bentsen.