Årets Katapult Future Fest arrangeres 14. - 16. mai i Oslo. Foto: Jan Khur / Katapult Future Fest

Norsk tech-festival flyr inn impact-eksperter fra øst og vest: Og filosofer og hjerneforskere er selvskrevne gjester

Publisert Sist oppdatert

-- Vi kan ikke kun samtale med hvite menn i San Francisco, sier Ida Faldbakken i Katapult Future Fest foran en ny runde med "teknologi for en bedre verden"-konferanse i Oslo. 

Og blant de over 60 talerne på programmet, er filosofer og hjerneforskere vel så selvskrevne på Katapult Future Fest - "teknologi for en bedre verden"-konferansen i Oslo i midten av mai.

– Det er helt grunnleggende med tverrfaglighet når vi for eksempel utvikler teknologi med kunstig intelligens, sier Ida Faldbakken, co-gründer av impact-festivalen.

– Den kan jo komme til å ha en så dyptgående påvirkning på deg og meg, vår identitet, vår eksistens. Da kan vi ikke kun samtale med hvite menn i San Francisco.

Hun trekker frem årets SXSWs åpningsnummer med Joséphine Goube og hennes Techfugees - og viser til en stadig voksende global interesse for "impact".

Mennesket i sentrum

– Det har skjedd utrolig mye, bare på ett år. Samtalene om teknologi er gjerne mer politiske og samfunnsnyttige enn tidligere, sier arrangøren av festivalen - rettet mot tech som kan bidra til en positiv samfunnsendring, med investeringsselskapet Nordic Impact i ryggen.

– Med en ny generasjon gründere vokser det frem løsninger som nå setter mennesket i sentrum av teknologien. Ikke bare en irrelevant app, sier Faldbakken.

Den tre dager lange Katapult Future Fest i Oslo inkluderer i år over 60 talere, 600 deltakere og et knippe hovedtemaer fordelt på ulike workshops: "future learning, food, governance, environment, economy og health."

Global interesse

– Jeg er i utgangspunktet lei tradisjonelle konferanser, men med denne, ønsker vi derimot å sette i gang en prosess og et samarbeid mellom deltakerne. Vi inviterer dem hit for å jobbe, sier Faldbakken.

Og ekspertene er hentet fra USA i vest til Indonesia i øst. Og så langt teller festivalen en større internasjonal festival-interesse mot et mer lokalt publikum.

– Jeg tror ikke nordmenn forstår hvor global konferanse dette er, sier hun og nevner blant andre den aktuelle taleren Alán Aspuru Guzik, listet på MITs liste over «Top Innovators» i 2010.

Se alle foredragsholderne under Katapult Future Fest 2018 her.