Huddlestock-gründer og tidligere CEO Murshid Ali, og nyansatt CEO Simen Teigre.
Huddlestock-gründer og tidligere CEO Murshid Ali, og nyansatt CEO Simen Teigre.

Murshid Ali går av som CEO i Huddlestock - Simen Teigre tar over

Publisert Sist oppdatert

Huddlestock-gründer Murshid Ali har planer om å skrive ferdig doktorgraden i økonomi, og være sammen med sin nyfødte sønn. 

Murshid Ali, gründer av fintech-selskapet Huddlestock, går i dag av som CEO for selskapet han gründet da han var universitetsstudent i Stavanger. Det er Simen Teigre, gründer og tidligere CEO av Pexip, som nå tar over sjefsstolen i investeringsselskapet.

-- Jeg har planlagt å slutte som CEO i Huddlestock i et par måneder nå. Jeg har tatt selskapet dit det er i dag, og vi i selskapet fant frem til Simen Teigre, som er helt fantastisk for kommersialiseringsprosesser og kan bygge opp salgsteam, sier Ali.

Ali og Lars Holst - med bakgrunn som fintechgründer og investor, vil gå inn som styremedlemmer i selskapet. Ali skal bidra som aksjonær og rådgiver for veien selskapet bør ta, og han har i tillegg flere ting på gang. Han ble nylig far, og har en doktorgrad å ferdigstille.

-- Nå skal jeg først og fremst henge litt med kid’en, og så skal jeg skrive ferdig en doktorgrad som jeg fikk i retur for et par år siden. Jeg har brukt fem år på den nå, så det er på tide at den avsluttes, he-he. Det er en doktorgrad i økonomi, om startups og innovasjon, så jeg tror at den vil bli mye bedre nå.

Les også: Huddlestock hanker inn internasjonal fintech-nestor, og lander sin første deal i Asia

-- Mange fasetter av en gründerreise

I en pressemelding fra Huddlestock sier Teigre at han ser frem til utfordringene Huddlestock skal ta seg gjennom fremover.

-- Huddlestock’s mål om å tilgjengeliggjøre de beste investeringsmulighetene for alle, til en lav kostnad og på en engasjerende måte, har et potensiale til å snu opp-ned på finansbransjen. Å få være med på å realisere dette er en utfordring som jeg gleder meg stort til, sier Simen Teigre.

Ali forteller at erfaringene han har gjort seg underveis i gründingen har vært veldig lærerike.

-- Jeg tror at de viktigste erfaringene for min del er at jeg har lært å navigere i internasjonale markeder, hente kapital, bygge produkt, kommersialisere, markedsføre, nettverket man opparbeider seg… Det er så mange fasetter av en gründerreise, og de er alle usedvanlig lærerike, sier Ali.

Rui Carvalho (utvikler), Vas Nallasamy (utvikler), Nick Gains (CTO), Tiago Tristao (utvikler), Evrin Erdem (CSO), Murshid Ali (tidligere CEO), Michel van Tol (Chief Investment Officer) og Peter Grimshaw (rådgiver). Foto: Huddlestock.
Rui Carvalho (utvikler), Vas Nallasamy (utvikler), Nick Gains (CTO), Tiago Tristao (utvikler), Evrin Erdem (CSO), Murshid Ali (tidligere CEO), Michel van Tol (Chief Investment Officer) og Peter Grimshaw (rådgiver). Foto: Huddlestock.

Les også: Norske gründere til topps i Stockholm: Huddlestock og Disruptive Technologies vant nordisk «startup-oscar»

– Lærerik gründereise

Med en nyfødt sønn i familien kan det fort bli utfordrende å få jobb og familie til å gå ihop i hverdagen, men Ali sier sønnen ikke er grunnen til at han nå velger å gå av som CEO.

-- Det er tre uker siden sønnen min kom til verden, men han er ikke grunnen til at jeg fratrer som daglig leder. Likevel passer det jo godt at de to tingene skjer samtidig. Det har vært utrolig travelt å fly frem og tilbake mellom Oslo, London og diverse andre steder. Det blir kjekt å være sammen med kid’en og få litt kvalitetstid med ham.

Ali er ikke i tvil om at fintechstartupen, som har kontorer i både Oslo og London, har gjort en forskjell i investeringsmarkedet.

-- Selskapet har hatt en impact på hvordan folk investerer, og med 1500 investorer på plattformen nå, er det liten tvil om at dette har vært en utrolig lærerik gründerreise.

Hør podcasten: Huddlestock-gründer fikk beskjed om at han prøvde å selge Uber til taxisjåfører etter et møte med noen hedgefond-folk

Powered by Labrador CMS