Hadean Ventures: Fra venstre: Dr. Siro Perez, Dr. Ingrid Teigland Akay, Dr. Walter Stockinger. Foto: Hadean Ventures

Nå gjør de sin første norske investering: Ultralydselskap henter 16 millioner

Publisert Sist oppdatert

Hadean Ventures går inn i ultralydselskapet Nisonic, sammen med Investinor og Sintef.

– Dette er en teknologi som vi har fulgt med på i lang tid. Vi startet dialogen med Sintef for vel to år siden, sier Ingrid Teigland Akay i investeringsselskapet til Finansavisen.

Nisonic har utviklet en måte for å måle hjernetrykket via ultralyd av øyet, noe som man med dagens metoder må gjøre ved å bore seg inn i hodet for å undersøke trykket med en sensor.

Investeringen i det trønderske helseteknologi-selskapet er den første i Norge til storfondet der Hadean Ventures har som mål å investere 100 milioner euro i nordiske medtech-gründere.

Sammen med Sintef Ventures og Investinor, går Hadean Ventures inn med 16 millioner kroner. Målet er at produktet skal være på markedet i 2022.

– Det finnes et stort medisinsk behov for å kunne måle hjernetrykket. Tre millioner mennesker i Europa og USA har alvorlige hodetraumer, og langt flere har moderate hodetraumer, sier Akay til Finansavisen om potensialet til ultralydkonseptet.

Fondet er fortsatt i fundraising, og har foreløpig hentet 40 millioner euro. Hadean Ventures har kontorer i Oslo og Stockholm, og samarbeider med oppstarts- og forskningsmiljøer i hele Norden.