Knut Martin Hauge (innfeldt) blir ny COO i Hjemmelegene. Foto: Hjemmelegene

Hjemmelegene hentet millioner: Denne ansettelsen er neste steg

Publisert Sist oppdatert

Knut Martin Hauge slutter i konsulentbransjen for å bli en av sjefene i den voksende helsestartupen.

I en pressemelding fra Hjemmelegene fortelles det at Knut Martin Hauge blir ny COO for selskapet, som ble lansert sommeren 2017. Det vektlegges at Hauge har plattformforståelse, konsulentferdigheter og "praktisk startup-erfaring".

Hauge kommer fra PA Consulting og forteller at han synes det er moro å bli en del av en startup "som har gått en full sirkel" -- ved at legene igjen kan besøke deg hjemme, i stedet for at du må dra til dem.

-- Det er utrolig spennende å kunne bidra til å gjøre helse-Norge enda litt bedre ved å tilgjengeliggjøre helsetjenester på pasientenes premisser – der de trenger det, når de trenger det, uten reising eller ventetid, forteller Hauge i pressemeldingen.

-- Nøkkelrolle for Hjemmelegene

Leder for og daglig leder i Hjemmelegene, Nicolai Skarsgård, forteller at Hauge vil få en viktig rolle i selskapet.

-- Vi er veldig glad for å få Knut på laget. Han kommer til å jobbe med kommersialisering og vekst, som er en nøkkelrolle for Hjemmelegene i tiden fremover, sier Skarsgård.

I januar gjennomførte selskapet en folkefinansieringsrunde via Monner, og fikk 500.000 kroner i lån -- i løpet av 4,5 timer. Siden dét har selskapet hentet 5.5 millioner kroner, gjennom en emisjon -- rettet mot private investorer -- og via støtteordninger innenfor Innovasjon Norge og Skattefunn. Ansettelsen av Hauge er for selskapet dermed en naturlig følge av at de hentet penger, og nå vil skalere videre.

Shifter har tidligere skrevet om Hjemmelegene, da de inngikk en avtale med forsikringsselskapet If sine bedrifts- og industrikunder.