IKT-Norges sjef, Heidi Austlid. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Etter kvinne-pris: «Dette er ikke et one-woman-show»

Publisert Sist oppdatert

-- Det er en stor ære å motta prisen ODA Award Woman, og dette gir inspirasjon og motivasjon til systematisk å jobbe videre med økt mangfold i digitale næringer, sier Heidi Austlid i en uttalelse.

Austlid, som er sjefen for IKT-Norge, får prisen fordi hun blant annet "er en kvinne som er en synlig inspirasjonskilde, og engasjerer og inspirerer andre kvinner til å gripe nye muligheter", samt "motiverer kvinner (og menn), i egen bedrift og på tvers av bransjen".

-- Det er en stor ære å motta prisen ODA Award Woman, og dette gir inspirasjon og motivasjon til systematisk å jobbe videre med økt mangfold i digitale næringer. Vi må jobbe på flere plan -- organisatorisk, forretningsmessig og politisk, sier Austlid i en uttalelse ODA har publisert på sine sider.

Austlid, som tidligere har blitt intervjuet til Shifters spalte 16 Spørsmål, har et sterkt engasjement for teknologi innen ulike samfunnsområder.

Forpliktelse overfor egne barn

Videre i begrunnelsen fra ODA oppgis det at Austlid "er en synlig rollemodell gjennom ulike mediekanaler", og at hun identifiserer seg med ODAs verdier -- inspirasjon, mot og lidenskap. Austlid forteller i uttalelsen at hun særlig føler på ansvaret overfor egne døtre, når det kommer til å vise hvilke muligheter kvinner og menn har i samfunnet.

-- Det er kun gjennom samarbeid vi kan øke kjønnsbalansen på alle nivå i næringslivet – dette er ikke et one-woman-show. Som mor har jeg en forpliktelse overfor mine egne jenter med å styrke deres selvtillit og åpne mulighetene og som leder må jeg sørge for at kvinner og menn gis samme muligheter, sier Austlid.

Hun mener det er viktig at jenter i Norge -- verdens mest likestilte land -- tildlig lærer seg programmering og gjennomfører teknologistudier, starter egne teknologiselskaper og gis karrieremuligheter.

I år ble det for første gang delt ut en herre-variant av ODA Award, ODA Award Man. Prisen gikk til konsernsjefen i DNB, Rune Bjerke.