Håvard Andersen, direktør for strategi og forretningsutvikling i Møller Mobility Group og Synne Homble, mobilitetsdirektør i NSB. Foto: Lucas Weldeghebriel

Podcast: NSB vil lage kollektivtransport som tar folk fra dør til dør

Publisert Sist oppdatert

Hvordan ser fremtidens persontransport ut? Ingen vet sikkert, men alt tyder på større grad av bildeling, elektrifisert og selvkjørende bilflåte. De krever at både tradisjonelle bilforhandlere og nasjonale kollektivtransportaktører må endre på seg for å forbli relevante.

--Vi jobber med mye nytt og spennende som ikke bare kan ta kunden fra stasjon til stasjon, men også fra dør til dør, sier mobilitetsdirektør i NSB Synne Homble i Shifters podcast.

Hun forteller at det de virkelig ønsker å få til er å ha et kollektivtransport-system som tar folk hele veien og som gjør at man ikke trenger å eie sin egen bil.

Tvinger bilforhandlere til å endre seg

Håvard Andersen er direktør for strategi og forretningsutvikling i Møller Mobility Group. Ifølge han er den fremtidige bilen elektrisk, selvkjørende og den leies, ikke eies. De har tvunget Møller til å ta noen strukturelle grep for å møte fremtiden med relevante produkter.

Ser vi nå at offentlige og private transportaktører, fra opprinnelig helt separate bransjer, er i ferd med å møte hverandre i konkurransen om å ta folk fra der de er til dit de skal?

Tema vi diskuterer:

Hvor er persontransporten på vei? Hvilke trender ser vi nå?

Derfor må Møller endre seg og tilby flere forretningsmodeller

Utfordringer i bilmarkedet som krever store grep

Konkurransen NSB vil møte og hvordan de posisjonerer seg

Bransjesammensmeltning innen persontransport

Hvorfor NSB skal installere 250 el-biler på Oslo S

Utfordringer ved å jobbe som innovatør i store selskap og organisasjoner

 

I studio:

Synne Homble, mobilitetsdirektør i NSB

Håvard Andersen, direktør for strategi og forretningsutvikling i Møller Mobility Group