Babak Tighnavard og Andreas Thorsheim. Foto: Anna-Julia Granberg

Otovo stopper satsingen på hardware

Publisert Sist oppdatert

Solcelle-selskapet Otovo avslutter utviklingen av Otovo Hub, hardware-komponenten som sender produksjonsdata fra kundene sine installasjoner til Otovo-appen.

Fra oppstarten i 2016 har Otovo bygget og skalert opp en plattform for solcelle-installasjoner. Plattformen er tilstede og voksende i Norge, Sverige og Frankrike.

Ikke alle Otovos initiativer har ført til like stor suksess. Tidligere i år la selskapet ned Nabostrøm, Otovo sitt strømprodukt for sluttkunder, etter over to års drift.

— Mantraet for 2019 er fokus. Det ble tydelig for oss at måtte velge mellom Nabostrøm og videre satsning på vekst i Europa for solcelleplattformen, sier Simen Fure Jørgensen, produktdirektør i Otovo, i en pressemelding.

Nå får Otovo Hub samme skjebne.

Les også: Den sårbare forretningsideen: Derfor er hardware hardt

Produktet ble bygget på Raspberry Pi 3 sin plattform og oppgradert med smarthjemsteknologi som ZigBee og GPRS samt spesialprodusert innkapsling.

— En stor del av det å lykkes med en startup er å forstå når du har for mye strekk i laget. Vi er stolte av produktet vi har bygget, men til syvende og sist var det ikke riktig for oss å fortsette utviklingen, sier Fure Jørgensen.

Otovo skriver videre at de vil fortsette å holde produktet vedlike for eksisterende kunder. Nye kunder får også tilgang til sin produksjonsdata gjennom en skybasert integrasjon.

Selskapet vil selge nesten 1000 enheter som er ferdig produsert og ligger på lager i Oslo, pluss rettighetene til å produsere flere og utvikle komponenten videre.

Les også: Otovo med «vond» suksess: – Den rene og skjære mengden av dassbranner er litt overveldende