Lucas Weldeghebriel, Harald Strømme og Per-Ivar Nikolaisen i Shifter. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Gikk på dagen i TVNorge og Discovery: Nå går Harald Strømme inn i Shifter  

Publisert Sist oppdatert

Få måneder etter at Harald Strømme overraskende sa opp på dagen i TVNorge og Discovery, tar han sitt første skritt videre, og går inn som styreleder og investor i Shifter.no. Han avslører samtidig at han ikke er på jobbjakt etter noen ny topplederstilling i næringslivet.

Harald Strømme blir første investor her i Shifter. Han blir også styreleder i selskapet.

– Jeg har stort sett jobbet med å skape vekst og omstilling i dødsdømte bransjer de siste 25 årene, og har følt på kroppen hvordan ny teknologi kan snu etablerte forretningsmodeller på hodet, sier Strømme. Jeg ser frem til å engasjere meg i det spennende grenselandet mellom media og teknologi som Shifter representerer.

Han understreker at Shifter på rekordtid har etablert seg som den ledende mediestemmen i det norsk start-up og venturemiljøet.

– Dette er utvilsomt det feltet der det skjer mest nyskapning i norsk næringsliv, og jeg har stor tro på Lucas og Per-Ivar, de to gründerne bak Shifter, som har bevist gjennom nettstedet og deres konferanse The Shift at de kan omsette ord i handling. Derfor går jeg inn i selskapet nå, sier Strømme. 

– Noen vil kanskje hevde at du er på vei inn i en ny dødsdømt bransje?

Tvert i mot. Shifter skal ha flere ben å stå på, og har allerede Norges desidert mest attraktive målgruppe - de hodene alle i norsk næringsliv gjerne vil ha, men ikke får ansatt.  Skal vi skape ny vekst i Norge, må vi finne nye måter å samarbeide på. Der kan Shifter spille en nøkkelrolle. Jeg tror også at det ligger et stort økonomisk potensial i å gjøre nettopp det, sier Strømme. 

Shifter skal bygge en tredelt virksomhet

– Nå har vi holdt på et år og har gode resultater å vise til, så det var på tide å finne noen som kunne hjelpe oss å vokse. At en tungvekter som Harald Strømme tror på oss, investerer i oss og vil jobbe med oss, er et viktig signal om at vi er på rett vei, sier Lucas Weldeghebriel, medgründer av Shifter.

Han poengterer at Strømme flere ganger har bevist at han kan skape vekst ved å tenke radikalt og nytt.

– Vi ser på Harald som en gründer-type, som har bygget og snudd flere selskaper med stor suksess. Nå girer vi om, og kommer også til å bygge organisasjonen videre. Målet er en tredelt virksomhet med en sterkt redaksjonell kjerne, i tillegg til en innsikts- og analysedel og ikke minst events og konferanser, sier Weldeghebriel.

Han og medgründer Per-Ivar Nikolaisen har lenge sett etter ressurspersoner til Shifter og snakket med mange folk.

– Vi måtte jo også kjøre referansesjekk på Harald, uten at han visste det, og én tilbakemelding festet seg. Dette var fra en som har sittet i ledergruppen til Harald: «Du har lederne som er på topp 10 prosent, så har du lederne som er på topp 1 prosent. Harald er topp 1 prosent.», sier Per-Ivar Nikolaisen.

Ikke på jakt etter direktørstilling

– Hvilke andre planer har du, Strømme?

– Jeg er ikke på jakt etter en ny toppstilling i næringslivet, men snarere ønsker jeg å jobbe med flinke folk og spennende prosjekter i møtepunktet mellom innovasjon, teknologi, gründere og kapital. Det er mange som prater om transformasjon og disrupsjon. Jeg vil gjerne bidra til at det også skjer noe. Shifter er en god inngangsport til dette raskt voksende økosystemet, sier den tidligere TV Norge/Discovery-sjefen som i februar i år trakk seg fra toppstillingen etter en uenighet med eierne om veien videre.

Strømme kom til TVNorge i 2009, fra stillingen som administrerende direktør og partner i Try Reklamebyrå. Under Strømmes ledelse doblet selskapet sine seerandeler og firedoblet omsetning og resultat.