PayPal lanserer person-til-person betaling. Foto: Press

PayPal lanserer vennebetaling i Norge: Vipps bretter opp ermene

Publisert Sist oppdatert

– Vi kommer til å jobbe hardt for å fortsatt være nordmenns førstevalg.

Person-til-person betalingsløsningen ble tirsdag lansert i 25 land, deriblant Norge, melder E24.

Tjenesten er uten gebyrer, kan gå på tvers av EU-land, og har ifølge nettavisen ingen øvre transaksjonsgrense før gebyrer begynner, så lenge det ikke er valutakonvertering.

Og i likhet med Vipps, vil tjenesten ikke være gratis for selskaper, men PayPals nordiske sjef avviser at løsningen er en direkte konkurrent til Vipps.

– Jeg vil ikke si at vi har noen konkurrent når det kommer til overføringer over landegrenser, sier nordisk leder Jonas Breding i Paypal til nettavisen.

– Og det er det vi tenker at dette skal ta sikte på. Det finnes mange lokale alternativ som har mange flere funksjoner i sine apper enn oss. Så vi lar forbrukerne avgjøre om de velger det ene eller det andre.

Vipps skal på sin side jobbe hardt for å holde på kundene, mer nøyaktig nær tre millioner nordmenn.

– Brukerne velger de enkleste og mest brukervennlige løsningene, og vi kommer til å jobbe hardt for å fortsatt være nordmenns førstevalg for befriende enkel betaling, sier Vipps' kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes til Shifter.

– Vi har en solid posisjon i Norge, men vet at vi hele tiden må jobbe med å forbedre tjenesten når det også kommer flere konkurrenter på markedet – slik som PayPal. Konkurransen er allerede blitt global, og PayPal er ikke de siste som kommer inn på dette markedet i Norge, sier hun.

Les også: DNB inngår betalingssamarbeid med nettgiganten PayPal

  • PayPal er en global betalingstjeneste som tilbyr overføring av penger via nett.
  • Lansert i 1998 av blant andre Elon Musk, Peter Thiel og Max Levchin.
  • Mer enn 192 millioner aktive kontoer i over 200 land og regioner over hele verden, og tjenesten har støtte for 25 ulike valutaer.
  • Konsernet har kontorer over hele verden, inkludert Skandinavia.
    Kilde: PayPal Norge