Gründer og kjøpmann Roy Snapa i Handleriet.no vil utfordre dagens maktkonsentrasjon i dagligvarebransjen. Foto: Vilde Mebust Erichsen
Gründer og kjøpmann Roy Snapa i Handleriet.no vil utfordre dagens maktkonsentrasjon i dagligvarebransjen. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Handleriet.no reddet fra konkurs: "Mange som heier på en utfordrer til matmakta"

Publisert Sist oppdatert

Handleriet.no slapp unna konkursen, etter at både nye og eksisterende investorer skjøt inn kapital. 

I forrige uke ble det klart at Handleriet.no var blitt begjært konkurs av kemneren. Saken skulle egentlig opp i Asker og Bærum tingrett tirsdag, men i løpet av helgen sikret selskapet seg nok kapital, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed kan driften fortsette.

-- Det var en forsinket planlagt kapitalinnskyting som utløste konkursbegjæringen, sier daglig leder og gründer Roy Snapa til DN.

Det er ukjent hvem investorene som nå har skutt inn kapital er, men eksisterende eiere skal være blant dem. Snapa er klar på at kritikere til nettbaserte dagligvarehandler ikke skal få rett, og at Handleriet motbeviser kritikken ved å fortsatt overleve i markedet.

-- Det er mange der ute som heier på en aktør som utfordrer matmakta, sier han.

Inntil videre har ikke Handleriet lagt frem årsregnskapet for 2018, men i 2017 hadde selskapet et underskudd på 6,6 millioner kroner. Dette av en omsetning på 4,1 millioner kroner.

Tidligere i februar viste en undersøkelse fra markedsrådgivningsselskapet Plot at blant dem som har vurdert å handle dagligvarer på nett, er det like mange som gjennomfører handelen, som andelen som dropper det. Kundeveksten innen dette markedet skal ha flatet helt ut, ifølge DN.

Powered by Labrador CMS