Gründer og kjøpmann Roy Snapa i Handleriet.no vil utfordre dagens maktkonsentrasjon i dagligvarebransjen. Foto: Vilde Mebust Erichsen
Gründer og kjøpmann Roy Snapa i Handleriet.no vil utfordre dagens maktkonsentrasjon i dagligvarebransjen. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Handleriet.no er konkurs: -- Vi jobber med å få på plass en løsning

Publisert Sist oppdatert

Handleriet.no skulle ta opp kampen mot Kolonial.no, men må nå møte i Asker og Bærum tingrett etter konkursbegjæring fra kemneren. 

Selskapet blir det så langt siste i rekken av dagligvarehandler på nett som har blitt begjært konkurs, etter å ha slitt med millionunderskudd. Inntil videre håper selskapet å kunne få inn nye penger i løpet av dagen - og dermed redde driften, skriver DN. Målet er å redde arbeidsplassene.

-- Vi jobber med å få på plass en løsning, og vi håper å få det på plass i løpet av tre-fire dager, sa styreleder Hans Martin Nakkim i Handleriet til DN onsdag kveld.

På det daværende tidspunktet ville ikke Nakkim si hvem de aktuelle investorene i selskapet er. Handleriet hadde i 2017 et underskudd på 6,6 millioner kroner av en omsetning på 4,1 millioner kroner. Regnskapet for 2018 er ikke levert og offentlig ennå, men 2017-regnskapet har den samme underskuddsandelen som Marked.no hadde før de la ned driften - et tap på 1,60 kroner for hver krone solgte dagligvarer.

I en tidligere Shifter-sak om Handleriet.no uttalte gründer Roy Snapa at forskjellen på Handleriet og andre aktører som har lagt ned, er tilgangen på kapital.

-- Vi har flere investorer i ryggen og kan enklere hente friske midler ved behov, sånn som nå, sa Snapa den gang.

Powered by Labrador CMS