Googles CEO Sundar Pichai gir en presentasjon av Google Assistant på et event i San Francisco. Foto: AP Photo/Eric Risberg, File
Googles CEO Sundar Pichai gir en presentasjon av Google Assistant på et event i San Francisco. Foto: AP Photo/Eric Risberg, File

Google lanserer stemmeassistent på norsk

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag begynner Googles stemmestyrte assistent å snakke norsk på mobiltelefoner og nettbrett.

Google Assistent er en digital, stemmestyrt assistent som gjør det mulig for folk å snakke med Google. Ifølge Google skal den gjøre det lettere å få ting gjort, enten det er å sende SMS, sette påminnelser, spille musikk, finne ut av noe man lurer på, finne veien eller finne ut hva noe betyr på et annet språk.

I løpet av de nærmeste vil Assistent være tilgjengelig på alle kompatible Android- og iOS-enheter i Norge.

Professor Tor W. Andreassen ved Noregs Handelshøyskole (NHH) tror talestyrte assistenter kommer med full fart på flere områder de neste årene.

– Den lange linjen her er egentlig tilbake på 80-tallet da vi styrte PC-en med piltastene på tastaturet. Så kom Steve Jobs med musen, og deretter touch-skjerm og den smarte skjermen. Nå skal vi over til stemmestyring, sier Andreassen til E24.

Journalist og teknologirådgiver Eirik Solheim i NRKbeta, sier han er litt skeptisk til brukervennligheten til stemmeassistentene.

– Jeg vet at jeg snakker med en robot, og jeg må tenke meg en ekstra gang om, stokke ordene riktig og huske regler jeg ikke trenger med andre mennesker. Da velger jeg ofte å heller bruker skjermen, som fremdeles ofte er raskere, sier Solheim til NRK.

Powered by Labrador CMS