Erik Tandberg, Go Mobile og Synne Homble, NSB. Foto: Mads Kristiansen, NSB.

NSB investerer i taxi-app

Publisert Sist oppdatert

NSB-konsernet kjøper 26,3 prosent av aksjene i Go Mobile AS, som tilbyr en markedsplass for taxi gjennom app’en Mivai.

Via Mivai kan kunden få oversikt og velge taxiselskapet de vil reise med.

– Dette gjør vi fordi vi vil bidra til smarte dør til dør-løsninger for kundene våre, sier Synne Homble, konserndirektør mobilitet og strategi i NSB-konsernet i en pressemelding.

Hun mener NSB må endre seg i takt med kundenes behov og ønsker.

– NSB jobber med å tilby enklere og mer helhetlige reiser ved hjelp av ulike typer transportmidler. En nyskapende taxiløsning er et godt bidrag til dette, fortsetter Synne Homble.

Investerer

Nå satser NSB på løsninger som tar deg fra der du er til dit du skal. NSB har allerede tatt blitt medeier i selskapet Applied Autonomy, som arbeider med selvkjørende biler og busser. I løpet av året vil NSB-konsernet også tilby 250 elektriske bybiler i Oslo. Og nå kjøper altså konsernet seg inn i Go Mobile, et teknologiselskap med hjemmeadresse i Kristiansand.

«Booking.com» for taxi»

- Mivai er en markedsplass for taxitjenester, en slags «booking.com» for taxi. Her kan du finne ulike taxiselskaper i ditt område, hvor vi også arbeider for å tilby fastpris hos så mange sentraler som mulig, forklarer Erik Tandberg, daglig leder i Go Mobile. Han understreker at samarbeidspartnere som NSB er et viktig suksesskriterium i utviklingen av et godt produkt til alle som ønsker å bruke tjenesten.

Til nå har 80 000 personer lastet ned Mivai.