Påtroppende Skandinavia-sjef Gina Nygard og Otovos gründer og daglig leder, Andreas Thorsheim.
Påtroppende Skandinavia-sjef Gina Nygard og Otovos gründer og daglig leder, Andreas Thorsheim.

På vei mot Europa-dominans, gir Otovo gass i hjemmemarkedet: Ny leder legger store planer

Publisert Sist oppdatert

Gina Nygard er ny Skandinavia-sjef i Otovo: "Vi må ta ut potensialet", sier hun. 

Nygard har tidligere vært selskapets forretningsutvikler. Nå trer hun inn i en nyopprettet stilling som Skandinavia-sjef.

– Jeg tror kanskje dette er Norges kuleste jobb. Jeg har vært i Otovo i halvannet år og kjenner selskapet godt, sier Nygard til Shifter.

Hun forteller videre om bakgrunnen for å plassere ansvaret for det skandinaviske markedet under ett:

– Vi er i stadig flere land nå, og det er viktig at vi setter opp Otovo slik at vi kan håndtere Frankrike, Spania, Skandinavia og framtidige geografier på en måte som er lett å vokse videre med, sier Nygard og legger til:

– Vi ville at hjemmemarkedene skulle behandles på samme måte som andre land, og vi trengte en rolle som tar ut potensialet vi har i de eldste markedene våre; Norge og Sverige.

Les også: Otovo stopper satsingen på hardware

Utvikle partnerskap

Nygard skal lede to salgsteam ved henholdsvis Oslo- og Stockholm-kontoret. Hun får også ansvar for en felles operasjons- og support-desk i Oslo, som styrer hundrevis av parallelle prosjekter.

Den påtroppende lederen ønsker videre å utvikle eksisterende partnerskap, med blant andre Elbilforeningen, Elkjøp, Los og Tibber. Nygard vil også sikre flere partnere samt kunder i nye segmenter.

– Vi har et stort markedsføringsbudsjett og har gode data på hvordan vi når solcelle-kjøperne, sier hun og legger til:

– Neste år handler det om å øke installatør-kapasiteten vår og fortsette å gi kundene den billigste og smidigste veien til hjemmelaget kraft.

– Hva er ditt viktigste mål i denne rollen?

– Vi vil ha solceller på alle tak - og et team som elsker å være med å gjøre det til en realitet. Rent finansielt skal vi sikre oss posisjonen som ubestridt størst i Norden og bli lønnsomme i disse markedene, sier Nygard.

Les også: Otovo vant en årelang kamp mot Eltilsynet: «En viktig avgjørelse, praktisk og prinsipielt»

Otovo-gründer Andreas Thorsheim tror selskapet kan ta en ledende posisjon i det europeiske solcellemarkedet. Foto: Magnus Peter Harnes
Otovo-gründer Andreas Thorsheim tror selskapet kan ta en ledende posisjon i det europeiske solcellemarkedet. Foto: Magnus Peter Harnes

Europeisk sol-juvel

Otovo hadde i sommer omkring 50 prosent av solcellemarkedet i Norge, og 10 prosent i Sverige. I fjor kjøpte selskapet opp det franske solcelleselskapet In Sun We Trust for 36 millioner kroner.

Gründer og daglig leder, Andreas Thorsheim, fortalte i et intervju med Shifter tidligere i år, at selve juvelen er Spania, som det seneste året har forenklet reguleringer og fjernet en særskatt for bedrifter som vil inn i markedet.

Han regnet med å være på plass i enda et land innen sommeren 2020.

– Spania har blant den dyreste strømmen i Europa, men de beste solforholdene. Det er en ekstremt god kombinasjon, sa Thorsheim, men la til at man finner liknende forhold «også mange andre steder i Europa».

Nygard tiltrer stillingen som Skandinavia-sjef etter avsluttet foreldrepermisjon våren 2020. Anne Lene Holstad, COO i Otovo, vil fungere i landsjef-stillingen, i tillegg til sine øvrige oppgaver, frem til Nygard er på plass, opplyser selskapet.

Powered by Labrador CMS