Thea Myhrvold sin nye startup, GetBee, springer ut av læringsplattformen Teachmenow. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

GetBee sikret millionavtale i Dubai: Lanserer onlineplattform for helsetjenester

Publisert Sist oppdatert

GetBee har sikret seg en kontrakt på 2 - 5 millioner, og skal nå bringe hele Dubai sin befolkning inn på en ny, regulert telehelseplattform.

Nyheten om helseplattformen som nå skal brukes av hele landets helsevesen, og vil tilby pasienter behandling via videokonferanse på internett, ble sluppet på en stor helsekonferanse i Dubai. Leger, spesialister og annet helsepersonell skal kunne tilby behandling via plattformen. Tidligere har ikke virtuelle helsekonsultasjoner vært tillatt i Dubai, men GetBee sin løsning endret myndighetenes syn på teknologien.

-- Akkurat det er det kuleste av alt. Det er utrolig moro at vi, som et lite selskap på ti personer, har klart å lage et verktøy som er godt nok til at de legaliserer en praksis som tidligere ikke har vært lovlig. Det er både en stor ære og veldig gøy å få være med og forme fremtiden på denne måten, forteller Thea Myhrvold, gründeren bak GetBee, til Finansavisen.

Den nye plattformen lar pasienter velge hvilke leger eller behandlere de vil ha konsultasjon fra, og så gå inn og bestille time. Klinikker, sykehus og helseforetak skal tilby tjenestene sine via plattformen, under sine egne logoer og selskapsnavn. I tillegg til å gi pasienter bosatt i Dubai konsultasjon, skal plattformen også hjelpe de mange helseturistene som hvert år kommer til Dubai. Med plattformen må de ikke lenger dra tilbake til landet for nye konsultasjoner.

Delte selskapet i to

Myhrvold har også tidligere blitt omtalt i Shifter, da i forbindelse med en annen startup som har gjort suksess internasjonalt -- Teachmenow.com. Også teknologien bak denne startupen skal gjøre kommunikasjon over store avstander enklere, men i læringsøyemed. Plattformen benyttes av lærere, fageksperter og andre, som kan tilby undervisnings- og forelesningstimer til elever, studenter og andre som vil lære via videokonferanser.

GetBee springer ut av dette selskapet.

-- Det ble mer og mer tydelig at det største potensialet lå i å skille produkt og teknologi i to forskjellige selskaper. Det ene, tjenesten Teachmenow, fortsetter som før, men teknologien bak er det virkelig spennende. Den kan selvfølgelig brukes til langt mer enn bare undervisning, forteller Myhrvold til Finansavisen.

Hun sammenligner teknologien med bitcoin og blockchain, som også har en teknologi i bunnen flere enn finansverdenen kan ha nytte av.

At det i første omgang ble nettopp helsesektoren GetBee valgte å satse innen, skyldes at selskapet så det største potensialet i denne sektoren. Men også advokattjenester, booking og rådgivning er blant bransjene Myhrvold mener det vil være interessant å se nærmere på fremover.