Geir Førre (nr tre fra venstre) fra IKT-bransjens dag i 2013. Foto: Anne Cecilie Lund, NHD.

Han solgte et selskap for en milliard i 2007, så gjorde han det på nytt i 2013. Nå har han solgt et nytt selskap til en milliard.

Publisert Sist oppdatert

Ni år etter at droneselskapet ble etablert, er det nå solgt det for 132 millioner dollar.

Den norske droneprodusenten Prox Dynamics er blitt solgt til det amerikanske selskapet FLIR Systems for 1,13 milliarder kroner, melder Teknisk Ukeblad. 

Avtalen ble formelt signert på onsdag i Asker, hvor selskapet har sitt hovedkvarter.

Gründer og teknologidirektør Petter Muren er ifølge Teknisk Ukeblad blitt omlag 400 millioner kroner rikere,  men har ingen planer om å gi seg.

- Tvert imot er jeg minst like motivert nå som tidligere. Nå er det andre som overtar butikken, mens jeg skal konsentrere meg kun om teknologien, sier han, sier han til Teknisk Ukeblad.

- Det er to teknologiledere som nå slår seg sammen. For oss er dette en milepæl, da det markerer starten på en ny satsing innenfor flygende sensorer, sier direktør Andrew C. Teich i FLIR Systems til Teknisk Ukeblad.

Styreleder i Prox Dynamics, Geir Førre, er ikke ukjent med å selge bedrifter i milliardklassen. I 2007  solgte han Chipcon for over en milliard kroner. Deretter solgte han Energy Micro for over en milliard i 2013, noe han angret på.  Og nå har han gjort det igjen, som styreleder vel å merke, ved å selge Prox Dynamics til FLIR Systems.