Futurehome har signert en samarbeidsavtale med Bravida.

Smarthus-startup inngår samarbeid med el-installasjons-gigant

Publisert Sist oppdatert

Futurehome skal samarbeide med Bravida.

Smarthus-startup-en Futurehome og Norges største el-installatør Bravida inngår strategisk samarbeid om en nasjonal utrulling av smarthusteknologi. Avtalen omfatter i første omgang Norge, med planer om å utvide til resten av Skandinavia. Målsettingen er å gjøre Smarthus til allemannseie, skriver Futurehome i en pressemelding.

Ifølge selskapet skal det bli enklere og billigere å kjøpe en smarthus-installasjon.

Futurehome utvikler såkalte smarthusløsninger som lar kundene fjernstyre og automatisere belysning, oppvarming, ulike apparater og låser, og få alarmer ved kritiske hendelser som innbrudd, brann og vannlekkasje.

Men løsningen er foreløpig ikke «smart» med kunstig intelligens som styrer huset for deg.

–Futurehome er utrolig fornøyd med å nå kunne tilby landsdekkene installasjon av vår smarthusløsning gjennom en solid aktør som Bravida. Bravida har vært en fantastisk samarbeidspartner og har bidratt helt siden 2014 med tilgang til ekspertise, piloter og lokaler. Nå gleder vi oss til å ta neste steg i samarbeidet vårt.” sier daglig leder og medgründer i FutureHome Erik Stokkeland.

Futurehome og Bravida har fått støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle tjenesten som nå lanseres. Gjennom IFU-ordningen støtter Innovasjon Norge prosjekter hvor etablerte selskaper kan samarbeide med gründerselskaper for å utvikle og lansere morgendagens løsninger i markedet.