Fredrik Syversen, IKT-Nortge. Austin.

Howdy Austin: Look to Tøyen!

Publisert Sist oppdatert

Startups fra den heteste tech-byen i USA får gratisplasser på Tøyen Startup Village. Og "no kidding": Flere er trolig på vei over. 

Oslo har lenge hatt et samarbeid med Austin som har sitt utspring i South by Southwest (SXSW) - noe som har bidratt til stor norsk deltagelse på festivalen. Den norske hovedstaden er en del av nettverket Science City Network som techbyen i Texas har for sine vennskapsbyer. Nå tilbyr Tøyen Startup Village (co-foundet av IKT-Norge) plasser for selskaper fra Austin.

Vi har vært flinke til å sende nordmenn og norske startups til Austin, både som deltakere under festivalen, men også som har slått rot i Austin. Nå er det på tide og gi amerikanerne mulighet til å prøve seg i Oslo, sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, som er på plass i Texas.

Oslo+Austin=Sant

Målet er at alle 10 byene i Science City-nettverket, fra Singapore til Angers, skal tilby hverandre “landingsplasser” for selskaper som kommer fra byer i nettverket.

– Vi har nå muligheter for at norske selskaper kan “lande” i Austin på ulike coworking-plasser i byen. Det er derfor en stor glede å kunne tilby startups fra Austin plasser i Oslo, og mer spesifikt på Tøyen, sier Syversen.

Et selskap skal allerede ha meldt sin ankomst, og ifølge Syversen er det tre til fire andre selskaper som er interessert etter dagene IKT-Norge-direktøren har hatt i Austin.

– Vi starter på Tøyen Startup Village, men håper og tror at vi vil få med flere andre co-working-steder i Oslo.

 "Landing pad"

Casey Smith er International Program Manager i City of Austin, og er begeistret over at gründere fra Austin har fått en «landing pad» i Oslo.

– Austin og Oslo har vært gode venner i lang tid, og denne muligheten tar det et steg videre, så forhåpentligvis vil vi se flere startup-utvekslinger mellom våre to byer nå fremover, sier Smith.

Austin er en av de raskest voksende byene i USA og tiltrekker seg kloke hoder fra både inn- og utland. Noe som har ført til at selskaper som Google og Facebook har opprettet utviklingsavdelinger nettopp i Austin.

– Austin er kanskje den mest spennende “tech-byen” i USA akkurat nå, så jeg håper flere følger for eksempel Kahoots eksempel og ser mulighetene også utenfor Silicon Valley, sier Fredrik Syversen.


Husk å sette av 20. april, for da går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper:

The Shift 2017

Foruten en lang rekke ledende norske gründere kommer gründeren av Indiegogo, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.