Fredrik Syversen i IKT-Norge.

IKT-Norge om forslaget til ny opsjonsskatt: Provoserende!

Publisert Sist oppdatert

-- Opp som en bjørn ned som en skinnfell, sier en meget skuffet Fredrik Syversen i IKT-Norge om forslaget til opsjonsskatt.

Forventningene har vært høye til den varslede "gründervennlige" opsjonsskatten. Skuffelsen var minst like stor da forslaget til Statsbudsjett ble lagt frem tidligere i dag. Bransjeforeningene Abelia og Norsk Venturekapitalforening var blant de som slaktet budsjettforslaget. Også Kolonial-gründer Karl Munthe-Kaas mente grepene ikke løser de grunnleggende utfordringene. Fredrik Syversen i IKT-Norge kaller begrensningene i forslaget "provoserende".

-- De varslede endringene ble feiret av regjeringen som en betydelig forbedring ved revidert budsjett før valget.  Dette er litt som ordtaket-  opp som en bjørn ned som en skinnfell, sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge.

Han er skuffet over at den nye ordningen bare skal gjelde selskaper under 10 ansatte.

-- Med begrensningene på selskaper på mindre enn 10 ansatte er dette mer sminke enn det ansiktsløftet vi trengte. Jeg er skuffet over at man legger seg på et nivå som i praksis ikke har noen effekt når bedriftene skyter fart -  og det er da man virkelig trenger det, sier Syversen.

IKT-Norge-direktøren reagerer også på at ordningen vil gjelde får de som får opsjoner fra nyttår.

-- Så alle som er ansatte i selskaper som inngår i slike ordninger i dag, får ikke nyte godt av dette -  så det er også en grunn til å være skuffet.