Pekka Lundmark i Fortum. Foto: Presse

Nordisk energigigant satser 1,5 milliarder på tech-investeringer for en bedre verden

Publisert Sist oppdatert

Fortum spytter inn 150 millioner euro i en tidligere Google-topps fond for teknologiinvesteringer til samfunnets beste.

Scott Tierney er tidligere medgründer av Google Capital, og har nå startet Valo Ventures i Silicon Valley. Fondet investerer i startups som kan vise til både økonomisk verdi og at de bidrar til sosial og miljømessig utvikling. Investeringene tar utgangspunkt i globale megatrender som styrket forbrukermakt, urbanisering, klimaendringer og sirkulærøkonomi, og sikter seg inn mot Europa og Nord-Amerika.

Tierney har fått en nordisk gigant på kroken, og henter altså inn nærmere 1,5 milliarder norske kroner fra Fortum.

Den finske energiganten skriver i en pressemelding at visjonen til Valo Ventures passer godt med deres egen, nemlig en "renere verden" og kutt av klimautslipp. For å få fart på innovasjon og ny vekst har  Forum lenge gått sammen med startups og forskning, samt investert i egne prosjekter. Investeringen i Valo Ventures beskrives som et nytt steg mot målet om å bidra til et fornybart samfunn.

-- Vi ønsker å bidra til vekst for startups som bygger en digital fremtid, særlig innen kunstig intelligens og stordata. Vi sikter oss inn mot en renere verden, og kan ikke gjøre det alene, sier Pekka Lundmark, toppsjef i Fortum.

Powered by Labrador CMS