Foodora-syklist. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

LO reagerer på Foodoras innleie av bud under streiken

Publisert Sist oppdatert

LO krever at Foodora gir fast ansettelse til et bud som er innleid under den pågående streiken - der en femdel av Foodoras bud streiker.

Ifølge Klassekampen har LO-advokat Lars Christian Fjeldstad sendt brev til matleveringsselskapet Foodora med frist til 18. september med å gi fast ansettelse til et sykkelbud. Budet ble innleid som «konsulent» via selskapet Easy Freelance etter at Foodora-streiken startet 20. august.

Per nå er 142 sykkelbud tatt ut i streik, mens varsel om plassoppsigelse for 53 nye sykkelbud ble sendt til Riksmekleren og Foodora mandag.

LO mener det er ulovlig innleie å hente budet fra Easy Freelance under streiken, og sier de vil vurdere søksmål for å få dom for fast ansettelse.

– Dette er streikebryteri, sier Fredrik Winger i Oslo Transportarbeiderforening, der Foodora-budene er organisert.

Foodora avviser at de har brutt regler, og påpeker at selskapet i streikeperioden har vokst 10 prosent, noe som betyr økt behov for syklister.

– Vi henter inn nye syklister for å dekke den veksten, samtidig som vi respekterer streiken og de som streiker, skriver Foodora-­direktør Carl Tengberg i en epost.

Sykkelbudtjenesten Foodora leverer mat fra restauranter hjem til kunder i Oslo,

Les også: Plattformøkonomiens dystre bakside: Slik kan vi unngå at arbeidere blir utnyttet