Stein Terje Dahl, nå ny toppsjef i Siva. Foto: Siva

Stein Terje Dahl blir ny konstituert administrerende direktør i Siva

Publisert Sist oppdatert

Stein Terje Dahl starter i stillingen umiddelbart. 

Siva -- selskapet for industrivekst -- har lett etter en ny administrerende direktør etter at Espen Susegg trakk seg 3. januar i år. I begrunnelsen for hvorfor Dahl ble ansatt, trekkes hans tidligere erfaringer frem.

-- Stein Terje Dahl har gjennom mange år bevist at han er en leder med stor gjennomslagskraft. Han oppnår gode resultater og har erfaring fra flere større utviklingsprosesser, forteller Sivas styreleder Elisabeth Maråk Støle i en pressemelding fra NTB.

For 2018 har regjeringen bestemt at Siva skal få budsjettene økt med 115 millioner kroner, som skal brukes til å forsterke satsningen på næringshager, inkubatorer og Norsk Katapult.

Vil levere på samfunnsoppdraget

Shifter har tidligere skrevet om at Siva var blant dem som stod bak Norges første næringsklynge for finansteknologi, og Dahl skryter av det Siva har fått til i næringslivet.

-- Siva gjør en viktig jobb for utvikling av næringslivet i Norge. Vi går inn i året med økt tillit og flere nye satsinger, blant annet knyttet til regional utvikling. Jeg gleder meg til å bidra til at vi leverer godt på samfunnsoppdraget vårt i denne spennende tiden, sier Dahl.

Sivas nettsider omtales selskapet som "statens virkemiddel for tilretteleggende eierskap og utvikling av bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet, med et særlig ansvar for å fremme vekstkraften i distriktene". Selskapet har som sitt hovedmål å bidra til lønnsom næringsutvikling.

Dahl har tidligere vært administrerende direktør og styremedlem i oppstartsselskapet FlyViking, driftsdirektør i Widerøe og prosjektleder for ny hovedflyplass for SAS.