Thomas Sveum (nummer 2 fra venstre) teamer opp og flytter inn med First Engineers.

Rekrutteringsgründere går sammen for å jakte på smartinger

Publisert Sist oppdatert

Startupmatcher og First Engineers blir samboere og samarbeidspartnere.

På tampen av fjoråret gikk Startupmatcher sammen med DNB om å matche gründer med investorer. Nå flytter Thomas Sveum og hans startup inn med rekrutteringsbyrået First Engineers. Samtidig innleder de et samarbeid om å hente innovative hoder til startups og etablerte selskaper.

-- Digitalisering og automatisering har ført til at kompetansebehovene i Norge har endret seg drastisk de siste årene, men tilgang på folk med nok kompetanse har kun delvis fulgt den økte etterspørselen, sier daglig leder og gründer i Startupmatcher, Thomas Sveum (25), i en pressemelding.

Vanskelig å fylle stillinger

Sveum påpeker at stadig flere bedrifter trenger kandidater med spesifikke tekniske ferdigheter og erfaring fra spisset produktutvikling og skalering av tjenester, og at det er mange om benet. Han viser til en undersøkelse fra det britiske investeringsfondet Balderton som viser at det ofte tar opp til et halvt år å fylle en stilling, både for tekniske og ikke-tekniske roller.

-- Dette er et problem vi har lyst til å gjøre noe med. Vi mener First Engineers er landets beste rekrutteringsbyrå tilpasset dagens forretningslandskap, og ved å gi dem eksklusiv tilgang til vår talent-database tror vi mange norske bedrifter kan finne frem til rett kandidat på langt kortere tid.

Analyserer kandidater

Medgründer Jørgen Iversen i First Engineers mener det er mange som sitter på feil vurderingsgrunnlag når de skal plukke sin neste nøkkel-ansatte. Vurderingen begrenser seg ofte til kjemi, magefølelse og tidligere erfaringer.

-- Hvor effektiv en kandidat er til å tilegne seg ny kunnskap eller hvorvidt vedkommende vil kunne håndtere raske eller løpende endringer og et høyt arbeidspress er det ikke like lett å finne svar på, sier Iversen (34) i pressemeldingen.

Selskapet har ifølge Iversen utviklet en metodisk prosess som svarer på disse spørsmålene.

-- Vi kan eksempelvis avdekke programmeringsferdigheter, atferd og personlighet, samt hvor raskt en kandidat vil kunne behandle kompleks data, forstå og tilegne seg ny kunnskap. For oppstartselskaper vil dette være svært nyttig, da vi kan predikere hvor selvstendig en kandidat vil være, samt hvorvidt vedkommende vil kunne håndtere raske eller løpende endringer og et høyt arbeidspress, som et eksempel.

Vellykkede piloter

Startupmatcher ble stiftet for 2 år siden og beskriver seg som Nordens ledende jobb-portal for gründere, med over 30 000 registrerte brukere og omtrent 3200 registrerte gründerbedrifter. Siden oppstart har ca 75 000 jobbsøknader blitt formidlet gjennom plattformen.

-- Vi har nå gjennomført en del spennende pilot-caser sammen med Startupmatcher, og med god suksess, sier Iversen.

Han viser til hvordan Startupmatcher har en unik database med profiler, mens First Engineers ifølge Iversen har en unik evne til å finne ut hvor en kandidat passer inn.