Visma investerer i Aprila

Går inn med 22,5 millioner kroner og overfører den norske delen av Visma Finance til Aprila

Halvor Lande, adm. direktør Aprila overtar Vismas nystartede selskap Visma Finance.
Publisert

Visma og Aprila Bank har signert en intensjonsavtale som innebærer at Visma skal investere 22,5 millioner kroner i Aprila til en aksjekurs på 7,50 kroner, samt overføre virksomheten til Visma Finance AS (et heleid datterselskap av Visma) til Aprila.

Ifølge selskapene skal transaksjonen styrke partenes evne til å yte arbeidskapital til SMB-segmentet i Norge, og forbedre tilbudet av finansieringsprodukter innebygd i nettbaserte regnskapssystemer, som Tripletex og eAccounting, med Aprila som långiver.

– Vismas formål er å forenkle arbeidet til bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, og å tilby rask og enkel finansiering gjennom vår regnskapsprogramvare er en naturlig del av det. Men vi har ingen planer om å bli en bank, og denne avtalen med Aprila viser at vi aktivt søker etter moderne fintech-partnere for å levere de beste løsningene for våre kunder, sier Steffen Torp, CCO i Visma.

Aprila-sjef Halvor Lande er også begeistret over samarbeidet:

– Denne transaksjonen vil bringe oss mye nærmere vår ambisjon om å dekke finansieringsbehovet for SMB i Norge, gjennom friksjonsfri finansiering i nettbaserte regnskapssystemer”, sier Halvor Lande, administrerende direktør i Aprila.

Det er den norske virksomheten til Visma Finance som blir overført til Aprila. Visma vil fortsette å levere finansielle tjenester i det svenske markedet gjennom Visma Finance AB.S

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*