BANK OG FINANS

Visma fortsetter å kjøpe selskaper i et rasende tempo

Allerede før januar er over har ERP-giganten slått til med årets fire første oppkjøp i Tyskland, Nederland, Portugal og Argentina.

Vismas konsernsjef Merete Hverven
Publisert

Dermed ligger Visma an til å kunne opprettholde de siste årene heftige oppkjøpsrekke. I 2020 ble det kjøpt 37 selskaper, i 2021 økte det til 42 og det samme antallet ble tatt in under Visma-paraplyen.

Med årets fire oppkjøp inkludert består Visma-konsernet nå av 173 selskaper i Europa og Latin-Amerika.

– Planlegger Visma å kjøpe like mange selskaper i år, som de siste årene?

– Vi setter oss aldri noe konkret mål om antall selskaper, men oppkjøp er en sentral del av Vismas vekststrategi både i eksisterende og nye markeder, og slik vil det være også fremover, sier kommunikasjonssjef Lage Bøhren til Shifter.

Satser hardt i Tyskland

Først ut i årets oppkjøpsrekke ble det tyske programvareselskapet H&H. Det tilbyr en ERP-løsning for områder som regnskap, fakturering, budsjettutarbeidelse og skatteinnkreving først og fremst til tyske kommuner.

– Vi er overbevist om at vi kan bruke Vismas teknologiske ekspertise og erfaring fra offentlig sektor i Norden og Benelux-landene til å fremme digitaliseringen av lokale myndigheter i Tyskland", sier Frank Henning, adm. direktør og grunnlegger av H&H i en pressemelding.

Tyskland er et så viktig land for Visma at fjorårets siste oppkjøp også fant sted der. Rett før nyttår ble SaaS-selskapet Buchhaltungsbutler en del av Visma-familien.

Konsernet planlegger for videre vekst i Tyskland gjennom selektive oppkjøp i tråd med selskapets strategiske posisjon.

- Med et stort potensial for økt digitalisering, fremstår det tyske markedet som en spennende mulighet for oss, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma i pressemeldingen.

Oppkjøp nummer to for året ble kjent et par dager etterpå. Det var det nederlandske SaaS-selskapet Ebenefits som retter seg mot selskaper innenfor pensjonsmarkedet

Ekspanderer i Latin-Amerika og Portugal

Den uken har Visma så offentliggjort kjøp nummer tre og fire.

I går var det Xubio i Argentina. Selskapet tilbyr en skybasert ERP-løsningen til over 50.000 små og mellomstore bedrifter i det søramerikanske landet.

Og i dag kom meldingen om portugisiske Moloni, som også er leverandør av ERP-løsninger til SMB-er.

Fra før av eier Visma HR-programvareleveradøren Nmbrs i Portugal. Dessuten åpnet Visma et teknologisenter i Porto i april i fjor. Målet er at det skal ha 200 ansatte i 2025.

Det er ikke kjent hvor mye Visma har betalt for de respektive selskapene.

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*