FinSHIFT 1.12.2021

– Vi fjerner dørstokken i hvelvet til storbankene

Publisert Sist oppdatert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Brynjar Ellingsen, daglig leder i Fixrate.

Pitch selskapet på én setning!

Fixrate har laget en markedsplass for store bankinnskudd som skaper transparens, forenkler prosess og gir bedre pris for bedrifter som har overskuddslikviditet. Så langt har cirka 55 banker signert avtale med oss, og 250 bedrifter har plassert 27 milliarder kroner hos bankene gjennom vår plattform.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Fixrate utfordrer storbankenes dominans innen markedet for store innskudd fra bedrifter. Vi fjerner dørstokken i hvelvet til storbankene og lar pengene renne ut til banker som har større behov for dem.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Fordi vi har en forretningsmodell og et konsept som effektiviserer et reelt marked, og fordi vi har en strålende dialog med brukerne av plattformen som sikrer at vi lager ting kundene vil ha.

Hva blir deres største utfordring?

Vår største utfordring er akkurat nå markedet vi befinner oss i, hvor bankenes etterspørsel etter kapital er lav som følge av stimuleringer fra myndighetene. På lengre sikt er vår største utfordring å endre vaner hos kundene. Men dette er slettes ikke en umulighet – det bare tar tid!

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på Linkedin?

Når lyset på kontoret slukkes går jeg hjem til kone, fire unger og to katter. Der er det heldigvis ingen som bryr seg om bankinnskudd. Interessene går mer i retning lavterskel friluftsliv med bålkos og fisking – både med og uten fiskelykke!

Powered by Labrador CMS