FinSHIFT 15.12.2021

Utfordrer status quo i kapitalmarkedet

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Anders Nicolai Bakke, daglig leder i Just Technologies.

Pitch selskapet på én setning:

Just har utviklet software som hjelper finansfunksjonen i mellomstore- og store importører og eksportører med å redusere kostnader og risiko når de veksler valuta. På lang sikt jobber vi med å bli grensesnittet for transparent likviditet.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Vi utfordrer status quo i kapitalmarkedet, der bankene typisk sitter på et gedigent informasjonsovertak som utnyttes til å prisdiskriminere mot kunder uten informasjon.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Vi har allerede lyktes med dette i «liten» skala. Våre +70 bedriftskunder har oppnådd mange, mange millioner i årlige besparelser og redusert risiko betraktelig. Vi lykkes fordi vi har brukt tid på å forstå våre kunders utfordringer, mikrostrukturen i markedet og har et team som evner å fokusere knallhardt på å løse et problem av gangen.

Hva blir deres største utfordring?

Som de aller fleste SaaS-selskaper som har et produkt i markedet så er den viktigste utfordringen det å raskt finne de kanalene der vi kan akselerere globalt med speed til lavest mulig kostnad. Dette kommer selvfølgelig i tillegg til å fortsette å ansette de beste menneskene.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på LinkedIn?

Jeg forsøkte meg på en karriere som profesjonell bandyspiller i Sverige, men nådde ikke helt opp. Har en passion for å coache ungdomsidrett og har noen VM og EM bak meg som trener for det norske G16- og G17-landslaget.